Nieuwpoort annuleert grote najaarsevents

Nieuwpoorts burgemeester Geert Vanden Broucke. © IV
Redactie KW

Als een gevolg van de verstrengde coronamaatregelen annuleert het stadsbestuur van Nieuwpoort alle grootschalige evenementen tot het einde van dit jaar. Een beslissing over kleinere activiteiten is hangende.

“Het valt ons bijzonder zwaar om een dergelijke beslissing te moeten nemen. Alle medewerkers van de Stad zetten zich de afgelopen periode extra in om de activiteiten veilig te laten verlopen. Maar met de recente stijgingen nemen we geen onnodige risico’s”, zegt burgemeester Geert Vanden Broucke.

“De gezondheid van ons allen primeert. Wij doen er in ieder geval alles aan om iedereen veilig te houden. Net daarom beslisten we onlangs ook om het dragen van een mondmasker opnieuw te verplichten in onze winkelstraten en op de Kaai.”

Afgelaste evenementen

Het halloweenspektakel De Orde van de Rammenas op zaterdag 31 oktober wordt verplaatst naar Halloween 2021. De tweede editie van de loopwedstrijd Nieuwpoort Trail op zondag 8 november wordt geannuleerd.

Het winterevent Vrolijk Nieuwpoort kan niet plaatsvinden volgens het concept van de voorgaande edities. Dit jaar geen groots opgezette kersthappening dus, al zorgt de Stad voor een magische en feeërieke kerstsfeer.

Voor een beslissing inzake tal van kleinere activiteiten wacht de Stad op de herziene protocollen die de hogere overheden vrijdag 23 oktober uitvaardigen. Daar vallen bijvoorbeeld de sportkampen onder. Eerder zette de Stad al het sportpassenseizoen stop.

Andere invulling Dag van de Jeugdbeweging

Niet de volledige najaarskalender sneuvelt. De expo Mijn oorlog – Juul Filliaert 1914-1918 start zoals voorzien op zaterdag 31 oktober. De Stad neemt alle maatregelen om iedereen een veilig museumbezoek te bezorgen.

Leuk nieuws ook voor de jongste Nieuwpoortenaren. De Dag van de Jeugdbeweging (vrijdag 23 oktober) krijgt een andere invulling. In plaats van het traditionele ontbijt op het Hendrik Geeraertplein wordt dit jaar gekozen voor een takeaway variant met kant-en-klare ontbijtpakketten.

Verdere updates omtrent evenementen en activiteiten kan men terugvinden op www.nieuwpoort.be en de officiële communicatie- en promotiekanalen van Stad Nieuwpoort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier