Het was daar de 500ste zeehond die werd opgevangen sedert de start van het centrum in 1998. De zeehond is ondertussen aan de beterhand en zal vermoedelijk binnen enkele maanden terug kunnen worden uitgezet. Nieuwpoort is nu op zoek naar een naam om de ambassadeur van de stad te geven. Aangezien het om een wijfje gaat werden er drie namen voorgesteld, Nona, Sunna en Mara.

Het grote publiek kan tot en met 5 maart via de facebookpagina van Nieuwpoort een stem geven aan een van de drie namen. "Wij blijven ons inzetten voor het welzijn van de zeehonden die komen uitrusten in Nieuwpoort en vragen nogmaals aan iedereen om de aanwijzingen op de borden indachtig te zijn en de dieren met rust te laten", zegt burgemeester Geert Vanden Broucke.

(PBM)

Het was daar de 500ste zeehond die werd opgevangen sedert de start van het centrum in 1998. De zeehond is ondertussen aan de beterhand en zal vermoedelijk binnen enkele maanden terug kunnen worden uitgezet. Nieuwpoort is nu op zoek naar een naam om de ambassadeur van de stad te geven. Aangezien het om een wijfje gaat werden er drie namen voorgesteld, Nona, Sunna en Mara. Het grote publiek kan tot en met 5 maart via de facebookpagina van Nieuwpoort een stem geven aan een van de drie namen. "Wij blijven ons inzetten voor het welzijn van de zeehonden die komen uitrusten in Nieuwpoort en vragen nogmaals aan iedereen om de aanwijzingen op de borden indachtig te zijn en de dieren met rust te laten", zegt burgemeester Geert Vanden Broucke. (PBM)