Nieuwjaarsreceptie in het midden van de zomer

Burgemeester Bart Dochy. © (Foto JS)
Redactie KW

Het gemeentebestuur komt met een opmerkelijk initiatief op de proppen. Op zondag 15 augustus organiseert het in het centrum van Ledegem haar nieuwjaarsdrink. “Op die manier brengen we de bevolking na een moeilijke periode nog eens samen.”

In normale tijden is 15 augustus de dag waarop in het centrum van Rollegem-Kapelle Plein op Stelten doorgaat. Door de coronacrisis gaat het evenement dit jaar niet door, maar het Ledegemse gemeentebestuur pakt wel uit met opvallend alternatief. “Door de coronacrisis konden we dit jaar nog geen nieuwjaarsreceptie geven. We zouden dit daarom op 15 augustus doen. Een nieuwjaarsreceptie in de zomer, dat kan ook”, aldus burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD).

Bediening raadsleden

Het is de bedoeling dat de gemeente op die dag de aanwezige bewoners tussen 11 en 13 uur een drankje aanbiedt. Na de gemeenteraad in juni vroeg de burgemeester aan de gemeenteraadsleden of zij wilden helpen met de bediening. “Momenteel is het nog niet duidelijk welke coronamaatregelen er precies zullen gelden, maar het lijkt ons wel leuk om de bevolking nog eens samen te brengen. Het afgelopen jaar was niet gemakkelijk, maar iedereen snakt wel naar ontmoeting”, aldus de burgemeester.

Tijdens Plein op Stelten treden er normaal gezien ieder jaar artiesten op. De gemeente wil tijdens de nieuwjaarsdrink plaatselijk talent de kans geven hun kunnen te tonen. Via het gemeentemagazine werd daarvoor al een oproep gelanceerd. “Wij willen van de gelegenheid gebruik maken om een podium te bieden aan plaatselijk muzikaal talent.”

Ook kunstmarkt

Ledegemse muziekgroepjes of zangers kunnen contact opnemen met de dienst vrije tijd en zo op zondag 15 augustus tonen aan de bevolking wat ze in hun mars hebben. Naast de nieuwjaarsdrink zullen de aanwezigen die dag ook kunnen genieten van een kleine kunstmarkt. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten