Nieuwe zorgresidentie in Brugs wzc Ten Boomgaard

In wzc Ten Boomgaard komt een nieuwe zorgresidentie met 113 erkende assistentiewoningen. De huidige gebouwen die vandaag nog op de site staan, een verpakkingsbedrijf met een bedrijfswoning en twee vrijstaande eengezinswoningen, zullen gesloopt worden om het nieuwe project mogelijk te maken. Er wordt ook een ondergrondse parking en wellnessfaciliteiten voorzien.

© GF
© GF

“De nieuwe zorgresidentie zal onderdak bieden aan 65 plussers die nood hebben aan extra diensten, sfeer, groepsactiviteiten en beperkte zorg”, zegt Demon. De assistentiewoningen zullen dan ook aangevuld worden met een ruim aanbod aan gemeenschappelijke voorzieningen. Het personeel zal opgeleid zijn om eerste hulp te bieden en om zo goed mogelijk noodgevallen te managen.

Groene zones

Het nieuwe project zal bestaan uit drie bouwblokken die met elkaar verbonden zijn door middel van passerelles. De bouwlagen zullen trapsgewijs oplopen, waardoor er twee bouwlagen zullen zijn langs Ten Boomgaard en 4 bouwlagen aan het Kerkebeekpad. Op deze manier vormt het nieuwe gebouw een overgang tussen het bestaande gebouw ten westen en de middelhoogbouw van het OCMW ten oosten van de site. “De nieuwe zorgresidentie staat centraal in de site met rondom verschillende zones van en naar de buurt. Om het open karakter van deze zones te behouden worden groene zones voorzien met lage hagen en ook los ingeplante bomen”, verduidelijkt Demon.

Parkeergarage

Ondergronds is er een parkeergarage voorzien met 80 autostaanplaatsen, 84 fietsstaanplaatsen en 24 private bergingen. Daarnaast bevinden zich op het kelderniveau ook nog de wellnessvoorzieningen die horen bij de gemeenschappelijke voorzieningen en alle technische ruimtes.

“Het binnenplein, de centrale zone in het project, wordt een Engelse koer. Het verlaagde plein zorgt voor kwaliteit, ruimte en licht in de ondergrondse verdieping waar de wellness faciliteiten van het project gelegen zijn”, geeft Demon aan.

“Met dit nieuwe woonzorgproject willen we ouderen grotendeels zelfstandig laten wonen in hun eigen woonunit’, met mogelijkheid voor beperkte zorg waar nodig”, besluit Demon.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.