Nieuwe zee-moji’s op strand : lachend spookje en smiley met mondmasker

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Het strand van Oostende telt sinds woensdag twee nieuwe zee-moji’s. Medewerkers van de stad plaatsten de twee nieuwelingen woensdagmorgen op het strand tussen de Louisastraat en de westelijke strekdam.

De verdwaalpalen op de Belgische stranden zijn al meer dan 25 jaar een begrip. Ze helpen kinderen de weg terug te vinden op het soms wel erg drukke strand. Iedereen kent wel de banaan, het treintje, de strandbal of het bootje.

Met het in het leven roepen van de zee-moji’s kregen de verdwaalpalen vorige zomer een update. Tot vandaag telde het Oostendse strand nog drie zee-moji’s: de gele smiley, het rode hartje en het lachend kakje. Die laatste werd vorig jaar wereldberoemd toen de paal werd gestolen, amper een week na plaatsing.

Onbetaalbare reclame

Een groep Leuvense jongeren had na een avondje stappen besloten om het lachend kakje mee naar hun verblijfplaats te nemen. De jongeren verraadden zichzelf door foto’s van hun buit te posten op Instagram. De politie kon de daders uiteindelijk oppakken.

Burgemeester Bart Tommelein besloot om de jongeren geen GAS-boete te geven omdat ze zich hadden geëxcuseerd voor hun daden. In ruil daarvoor moesten ze helpen afval ruimen op het Oostendse strand. Toch riskeerden ze nog een straf, maar uiteindelijk seponeerde het parket de zaak. De diefstal stond in elke krant en was in elk nieuwsoverzicht te horen of te zien op radio en televisie. Onbetaalbare reclame was het voor de zee-moji’s.

Lees verder onder de foto

Nieuwe zee-moji's op strand : lachend spookje en smiley met mondmasker
© JRO

Woensdagmorgen vervoegden nog twee extra zee-moji’s de andere drie. De stadsdiensten plaatsten die woensdagmorgen, in de gietende regen, op het strand tussen de Louisastraat en de westelijke strekdam. Het gaat om het lachend spookje en de smiley met mondmasker. Die laatste is erg toepasselijk in deze tijden. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier