Nieuwe Zedelgemse flitspalenflitsen voortaan aan twee kanten

Nu zie je nog gewone palen, maar binnenkort gaan ze weer flitsen. © BC

Momenteel worden de vier flitspalen op het grondgebied Zedelgem vervangen. “Dat moet om tegemoet te komen aan de technische vereisten van digitale flitspalen”, zegt schepen van Mobiliteit Jurgen Dehaemers. De pakkans verdubbelt, aangezien de nieuwe flitspalen voortaan in beide richtingen zullen flitsen.

Wie langs één van de vier flitspalen op het grondgebied Zedelgem passeerde, merkte het zeker al op: de oude exemplaren maakten plaats voor wat nu voorlopig nog een doodgewone paal is. Maar niet voor lang, want de flitspalen worden vernieuwd. “De vier flitspalen, meer bepaald langs de Koningin Astridstraat in Veldegem, de Ruddervoordestraat in Zedelgem, de Aartrijksestraat in Aartrijke en de Rijselsestraat in Loppem, worden vervangen om tegemoet te komen aan de technische vereisten van digitale flitspalen. Dat wil zeggen dat bij controles de verwerking van de vaststellingen volledig digitaal zal gebeuren. De flitspalen zullen hierdoor effectiever en efficiënter zijn, omdat er veel minder manuele handelingen nodig zijn door de mensen van de politie”, licht schepen van Mobiliteit Jurgen Dehaemers toe.

“De flitspaal in Loppem wordt ook verplaatst en komt meer in de richting van het centrum te staan.”

Kostprijs

De flitspalen worden vervangen in samenwerking met de politiezone Het Houtsche. De kostprijs van deze vier flitspalen voor de gemeente Zedelgem bedraagt 139.615,38 euro, inclusief btw. De kostprijs van de camera is 45.366,42 euro, ook btw inbegrepen. “De camera is volledig in beheer van de politie, wat betekent dat de politie plaats en tijd bepaalt”, vervolgt de schepen.

Nog een belangrijk detail: de pakkans verdubbelt, aangezien de nieuwe flitspalen voortaan in beide richting flitsen. Bij deze bent u gewaarschuwd! (BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier