Nieuwe wijkinspecteur in Geluwe: “Wil het aanspreekpunt van de gemeente zijn”

Stefaan Ghesquiere (51) is sinds begin dit jaar de nieuwe wijkinspecteur in Geluwe. Hij neemt deze taak over van Marc Claus, die eind vorig jaar met pensioen ging. “Mijn taak als nieuwe wijkinspecteur zie ik als een uitdaging”, beklemtoont Stefaan.

Een wijkagent houdt zich dagelijks bezig met een aantal heel specifieke taken, onderhoudt nauwe contacten met de buurt en treedt bemiddelend op. Tevens staat een wijkinspecteur in voor de uitvoering van administratieve en gerechtelijke opdrachten. Eerste inspecteur Stefaan Ghesquiere solliciteerde eind 2019 voor deze functie. “De wijkinspecteur is niet langer meer de job van een oudere collega”, stelt Stefaan vast.

“Ik zal nooit voor iedereen goed kunnen doen, maar ik wil ook geen speelbal zijn”

“Dit bewijst het aantal jongere collega’s die de functie al uitoefenen. Een aantal jaren ervaring is uiteraard wel een pluspunt.” En ervaring heeft Stefaan Ghesquiere alvast. Na de politiehervorming transfereerde hij in 2003 van de Rijkswachtbrigade Sint-Pieters-Leeuw naar de interventiedienst van PZ Arro Ieper. Tijdens deze periode maakte hij de verhuis mee van de oude politiegebouwen naar het totaal nieuwe concept in Ter Waarde.

Uitstroom

“Na de geboorte van mijn zoon Lomme zette ik in 2011 de stap naar de steundienst van de lokale politie in Wervik. Mijn takenpakket bestond uit het verzekeren van de onthaaldienst, ploegdiensten en ordehandhaving”, zegt Stefaan. “Hoewel ik die job graag deed, kwamen door de uitstroom van oudere collega’s plaatsen als wijkinspecteur vrij. Het is sowieso een voordeel als je reeds vertrouwd bent met de politiezone en de regio waar je verantwoordelijk voor bent.”

Geen Speelbal

Stefaan wil hét gezicht en aanspreekpunt worden van de deelgemeente van Wervik. “Ik besef wel dat je in mijn functie nooit goed kan doen voor iedereen. Alleszins is het niet de bedoeling dat we als speelbal worden gebruikt.” De nieuwe wijkinspecteur, afkomstig uit Menen, ziet wel een aantal voordelen in zijn nieuwe functie. “Zo valt het onregelmatig uurrooster weg. Bovendien woon ik met mijn zoon in Wervik, in de buurt van de plek waar mijn grootouders eens woonden.

Stefaan blijkt een reis- en sportfanaat te zijn. “Lopen, fietsen en zwemmen houden me fit. Reizen doe ik met mijn mobilhome . Zo ben ik bijvoorbeeld al verschillende keren in Afrika geweest. Zodra het opnieuw veilig reizen is, trek ik er onmiddellijk weer naartoe. Ook vergezel ik vaak mijn zoon, die een fervent visliefhebber is.” De nieuwe wijkinspecteur is te bereiken via het Lokaal Commissariaat Wervik. (LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.