Nieuwe Westhoek KD-route ‘Met Jaek en Nink door de hoppevelden’

Ter hoogte van de basisschool De Akker, op de Paterhoek in Westvleteren werd woensdagmiddag de nieuwe Westhoek KD-route ‘Met Jaek en Nink door de hoppevelden’ ingereden. Het betreft een fietsroute van 33 kilometer.

De nieuwe route kwam tot stand door een samenwerking van Toerisme Poperinge en Vleteren met Westtoer. © RVL

Gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD), voorzitter van Westtoer: “Deze nieuwe K(a)D(ee) fietsroute is de zevende kindvriendelijke route van Westtoer. Onderzoek toonde aan dat de Vlaamse en Nederlandse recreatieve verblijfstoerist vooral naar hier komt voor de aangeboden diversiteit. Maar de tevredenheid over het familievriendelijk aanbod scoorde niet zo goed. En dat terwijl de Westhoek een van de belangrijkste regio’s is in Vlaanderen voor hoeve- en plattelandstoerisme. We beslisten dus om daar een aandachtspunt van te maken.”

“In de Westhoek logeren veel toeristen in vakantiewoningen, veelal gezinnen met kinderen en familiegroepen, die familievriendelijkheid willen. Gezinnen met kinderen trekken er gemakkelijker kort op uit naar dichtbijbestemmingen. En met die kindvriendelijke fietsroutes willen we daar op inspelen. De stripfiguurtjes Westhoek KD Jaek en Nink wijzen voortaan de jonge vakantiegangertjes de weg door de streek. Er is een vakantieboek, en een overzichtskaart die ouders het familievriendelijk aanbod in de regio toont. Dertien restaurants in de streek serveren nu ook een speciaal kindermenu met streekgerechten. Bij bestelling krijgen de kids een leuk gadget en een Westhoek KD-Gazette.”, aldus nog Sabien Lahaye-Battheu.

De nieuwe route kwam tot stand door een samenwerking van Toerisme Poperinge en Vleteren met Westtoer. Toerismeschepen Gerda Goubeir (LVP) van Vleteren: “Er werd een heel mooi foldertje met uitleg en een kaartje ontworpen, dat gratis te verkrijgen is bij de toerismediensten. Zelf heb ik de route al eens afgereden, en het is een echte aanrader, vooral voor gezinnen met kinderen. Men komt door de erg rustige natuurpracht van de broeken van Oost- en Westvleteren, het domein De Lovie, doorheen de hoppevelden van Poperinge, verschillende bossen en parken enz. Genoeg om een volledige dag te spenderen. Want onderweg kunnen kinderen op vele plaatsen ravotten, even uitrusten om te eten, om iets cultureels of iets speels te bezoeken. Er is aan alles gedacht.”

De route kan gestart worden aan De Sceure in Oostvleteren of op de Grote Markt in Poperinge. Het kaartje kan men ook downloaden via www.westhoekkd.be.

(AHP-FT RVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.