Nieuwe wandelexpeditie in landschapspark Bulskampveld in Ruiselede

Redactie KW

Het bestuur doet al vele jaren inspanningen om de groene gemeente aantrekkelijker te maken. Thans is de gemeente Ruiselede eigenaar van zo’n 22 hectare bos. De inrichting was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de medewerking van verschillende partners.

In aanwezigheid van onder andere de gedeputeerden mevr. Lahaye-Battheu en dhr. Van Lerberghe, het schepencollege en tal van genodigden knipte mevr. Greet De Roo het lint door bij de ingebruikname van de wandexpeditie.

Deze slingert zich door het mooie Bruwaanbos en het Parochieveldbos en vormt een uitdagend parcours van 16 spelprikkels die evenwicht en durf van de jongsten op de proef stellen. De avontuurlijke wandellus bedraagt 2,5km voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun gezelschap.

De duurzaamheid staat voorop: alle spelprikkels zijn gemaakt met duurzaam hout en met wat er in het bos te vinden is. De mascotte van de Expeditie is de stier. Bulskampveld of ‘Bulnas Campa’ betekent namelijk ‘veld van de stieren’. De stier toont de weg en geeft opdrachtjes in het bos.

Ontdekkingskaart

Samen met de Expeditie is er een nieuwe ontdekkingskaart voor het Landschapspark Bulskampveld. Hierop staat alle praktische informatie om de Expeditie te ontdekken. Via de website www.landschapspark-bulskampveld.be kan je de kaart downloaden en vind je de aparte routekaartjes en alle praktische informatie over de Expeditie.

(WV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.