Nieuwe vzw Poaldorppekkers uit Dentergem: “Mensen komen te weinig buiten”

We herkennen v.l.n.r.: Lieven Dekie, Wendy Landuyt, Dieter Dewitte, Leen Callens, Ward Neirinck en Tom Willems. Massimo Vandenheede ontbreekt. © BB
Redactie KW

De Poaldorppekkers, een recent opgerichte vereniging uit Dentergem, staan garant voor de affiche van het kermisweekend van zaterdag 20 juli tot dinsdag 23 juli. Het betreft een vierdaags opgezet programma met festiviteiten voor alle inwoners en voor alle leeftijden. Voor elk wat wils! Ward Neirinck fungeert als woordvoerder en is tevens voorzitter van de vzw Poaldorppekkers.

De vzw Poaldorppekkers bestaat momenteel uit Ward Neirinck (voorzitter), Wendy Landuyt (secretaris), Massimo Vandenheede (penningmeester), Tom Willems, Lieven Dekie, Leen Callens en Dieter Dewitte.

Hoe is het idee ontstaan om jullie vereniging op te starten?

Ward Neirinck: “Vorig jaar hadden we met een aantal mensen het gevoel dat het vrij rustig was op de kermis, er was weinig volk en niet zo veel te doen. Zo ontstond het idee om zelf het heft in handen te nemen. We kwamen samen met enkele vrienden en brainstormden over de mogelijkheden. Van het een kwam het ander en zo ontstond onze vzw. Het is de bedoeling om het sociale leven van de Dentergemnaren nieuw leven in te blazen. De cafés verdwijnen, de mensen komen te weinig buiten en het sociaal contact verarmt. Daar wilden wij iets aan veranderen. De vzw bestaat uit een vriendengroep en is gemotiveerd om events te organiseren.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?

“We zijn gestart met de organisatie van de Dentergemse kermis in juli en dat neemt al heel wat tijd in beslag. Maar het is de bedoeling om nog andere activiteiten op het getouw te zetten en niet alleen voor Dentergem, maar ook voor de deelgemeenten ervan. We zaten al meermaals samen met het gemeentebestuur, dat onze acties volledig steunt. We denken eraan om ook de tweede kermis in september te organiseren, verder is er volgend jaar opnieuw EK voetbal en naar aanleiding daarvan is het de bedoeling een groot scherm te plaatsen, zodat de mensen samen van het voetbal kunnen genieten. We zijn ook van plan om op de prachtige locatie aan De Baliekouter parkconcerten te organiseren in samenwerking met andere verenigingen, al zijn deze ideeën nog heel pril.”

We willen het sociale leven van de Dentergemnaren nieuw leven inblazen

Van waar komt de naam Poaldorppekkers?

“Wij, van de organisatie, zijn graag onder de mensen en durven wel eens blijven pekken zoals ze hier in Dentergem zo mooi zeggen. En als je weet dat Dentergem vroeger een paaldorp is geweest, was het vrij makkelijk om een naam te vinden. Wij hebben ook een Facebookpagina en zijn van plan om na de eerste kermis een website aan te maken. Momenteel zijn er zeven leden actief in de vereniging, maar er mogen er gerust nog bijkomen. Daarom doe ik langs deze weg een oproep naar mensen die zich geroepen voelen om onze groep te versterken, want hoe meer zielen hoe meer vreugde en hoe meer we aankunnen. We vergaderen één keer per maand en doen dat voorlopig in jeugdclub Kernelle.”

Hoe ziet de kermisaffiche er precies uit?

“Op zaterdag 20 juli is er Kermis café met zomerbar vanaf 13 uur. Van 19 uur tot middernacht staat Autotuning: Hot Saturdaynight Meeting op het programma. Op zondag 21 juli is er een familiedag met optredens vanaf 14 uur. Het wordt een namiddag met heel wat springkastelen, een schminkstand, shooting wall, ips game, kubb… Om 16 uur volgt een dansact van Danzarte en om 18 uur een optreden van het dameskoor Cantiamo. Verder is er doorlopend een tentoonstelling van de kunstacademie in de kerk van Dentergem. Op maandag 23 juli vanaf 10 uur is er opnieuw Kermis café met zomerbar. Op dinsdag 22 juli is er zoals de traditie het wil opnieuw een Pintje Dek vanaf 9 uur en zomerbar en Kermis café. Verder is er het hele weekend een pastabar voorzien en alle activiteiten vinden plaats aan en in jeugdhuis Kernelle.”

Info:Facebook: poaldorppekkers

(Kurt Beke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier