Nieuwe vroedvrouwpraktijk Nook Mam klaar voor babyboom: “Zetten in op thuisbegeleiding”

Nadat Hanny Dekyvere (28) vorig jaar succesvol van start ging met Nook Baby Spa opent ze deze week een gloednieuwe vroedvrouwenpraktijk Nook Mam in Kortrijk. “Als kersverse mama heb je nood aan ventileren. Je wilt je verhaal kwijt. NOOK Mam biedt daarom persoonlijke ondersteuning tijdens de zwangerschap aan.”

Op de foto herkennen we links Amber Deglas en rechts Bo Lemeire van Nook Mam
Op de foto herkennen we links Amber Deglas en rechts Bo Lemeire van Nook Mam

Nook Mam bevindt zich op de Deken Camerlyncklaan 109, op een boogscheut van het centrum van Kortrijk. Hanne Dekyvere staat zelf niet in de zaak als vroedvrouw, maar wordt wel ondersteund door twee ervaren vroedvrouwen. Bo Lemeire en Amber Deglas zullen deze taak op zich nemen. “Werkervaring, kennis en een pak maturiteit zijn essentieel binnen onze werking”, verduidelijkt Hanne. “Maar toch leggen we de lat iets hoger. Aanvullende opleidingen volgen, is vanzelfsprekend, reflecteren over hun eigen niveau in de verstrekkingen, evalueren met onze nauwe partners, net dat ‘ietsje meer’ kunnen aanbieden door kennis en hoge zin van verantwoordelijkheid, dat is een must.”

Bij NOOK Mam kunnen mama’s langskomen bij een zwangerschapswens voor algemene info en ondersteuning. Daarnaast is de moeder in de mogelijkheid om op geregelde tijdstippen naar de praktijk te gaan voor medische begeleiding zoals opvolging groei baarmoeder, controle ligging baby, nazicht harttonen, opvolging bloeddruk en gewicht.

Vertrouwde omgeving

“We laten voldoende ruimte voor vragen en kijken ook naar het welzijn van de moeder. Daarnaast zetten we heel hard in op begeleiding tijdens de arbeid aan huis, net voor de bevalling. Op die manier kan de vroedvrouw de moeder ondersteunen in een vertrouwde omgeving op een persoonlijke manier.”

“NOOK Mam wordt ons gezellig hoekje voor de toekomstige en kersverse mama’s. Onze focus ligt niet enkel op een kwalitatieve medische ondersteuning, maar wij verwijzen terug naar ons ‘hoekje’ zoals in de babyspa waarbij er tijd wordt gemaakt om je verhaal te delen, eventjes te ontspannen”, vertelt Hanne Dekyvere. “Daarnaast kan er gewerkt worden met de derdebetalersregeling en zijn onze vroedvrouwen geconventioneerd.”

Babyboom verwacht

Dat de lockdown ervoor gezorgd heeft dat er een babyboom zal plaatsvinden, is geen geheim meer. Heel wat ziekenhuizen maken zich hier nu al voor klaar. Ook Hanne Dekyvere gelooft in de babyboom. “De zwangerschapsopvolging, begeleiding tijdens je arbeid aan huis en na je bevalling komt de vroedvrouw op huisbezoek: dit alles kan bij NOOK Mam. Vanaf 14 dagen tot en met 6 maand kan je vervolgens langskomen met je baby in NOOK Babyspa. Een mooie combinatie toch?” aldus nog Hanne.

Meer info:rmatie:

https://www.nookmam.be/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.