Nieuwe vrachtwagen op gas voor Meulebeke

V.l.n.r. : Tim Bogemans (diensthoofd openbaar groen), schepen Danny Bossuyt, Xavier Decour (kraanchauffeur), Jens Bruneel (camionchauffeur), schepen Katrien Seys, burgemeester Dirk Verwilst en Steven Decorte (diensthoofd technische dienst). © foto Luc
Redactie KW

Het gemeentelijk wagenpark wordt aangepast met milieuvriendelijke wagens en kreeg intussen een subsidie voor de aankoop van een CNG-vrachtwagen.

Op 3 juni 2015 ondertekende burgemeester Dirk Verwilst het Burgemeestersconvenant in Brugge. Dit had tot doelstelling om 20 procent CO2- reductie te bereiken tegen 2020. Het doven van de straatverlichting was een eerste milieubewuste beleidsdoelstelling van de gemeente. Deze brachten naast de positieve milieu-aspecten ook een besparing met zich mee.

Ondertussen wordt het gemeentelijk wagenpark aangepast met milieuvriendelijke wagens. Dirk Verwilst : “We hebben eveneens deelgenomen aan het lokaal klimaatproject en dat heeft ons geen windeieren gelegd. Uit de 180 inzendingen werden wij geselecteerd en als beloning krijgen we nu een subsidie van 120.000 euro bij de aankoop van onze CNG (Compressed Natural Gas) Volvo vrachtwagen.

Concreet betekent dit nog een resterend te betalen bedrag van 75.000 euro want in de totale aankoop zitten eveneens het kip-systeem van de vrachtwagen, twee containers, de vrachtwagen zelf en een CNG-tanktoestel.” (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier