Nieuwe voorzitter Ann Coussement bouwt mee aan jonger Unizo, dat hoopt op debat rond trambus

Ann Coussement, de nieuwe voorzitter van Unizo Kortrijk. © TVK
Redactie KW

Unizo Kortrijk is bezig met een verjongingsoperatie om zo beter mee te zijn met zijn tijd. Zo zijn er drie jonge krachten bijgekomen uit de dienstverlenende en communicatiesector. Daarnaast is een pittige ondernemende vrouw verkozen als voorzitter, de tweede al op rij. Ann Coussement (32), zaakvoerster van studie- en consultancybureau Re-Mind, volgt Gudrun Bekaert op.

“Met Unizo Kortrijk willen we een jongere generatie ondernemers aantrekken en conservatieve standpunten vervangen door dynamische visies. Daarnaast werken we steeds meer op het niveau van Groot-Kortrijk voor evenementen, netwerking en beleidspunten”, zegt Ann Coussement.

Dat er zal geput worden uit de ervaring die de nieuwe voorzitter de voorbije tien jaar opgedaan heeft binnen haar eigen studie- en consultancybureau is maar logisch. “Bij Re-Mind zijn we dagelijks bezig met het inspireren, laten groeien en ontwikkelen van studenten, ondernemers en medewerkers. De kennis die ik de voorbije jaren opgedaan heb, neem ik mee om binnen Unizo te gebruiken.”

Stevig lokaal bestuur

Ann Coussement startte tien jaar geleden als bestuurslid bij Unizo Avelgem en maakte begin 2016 de overstap naar Kortrijk. Anderhalf jaar geleden werd ze voorzitter van Unizo Regio Zuid-West-Vlaanderen. “Doorheen de jaren heb ik Unizo door en door leren kennen. Ik ben blij met de mogelijkheden die ik doorheen dat traject kreeg. Ik ben gedreven om als vrouw iets te kunnen betekenen binnen de wereld van ondernemers.”

Die gedrevenheid wordt vooral gekenmerkt door de positieve ingesteldheid en de vooruitstrevendheid die Ann van jongs af aan heeft meegekregen. Een aantal doelstellingen die ze vooropstelt, zijn daar het bewijs van “Ik wil gaan voor een stevig lokaal Unizobestuur dat voor de Kortrijkse ondernemers staat.”

Oproep

Ann Coussement doet een warme oproep tot zowel startende als ervaren ondernemers om zich aan te sluiten. Unizo Kortrijk is er voor mensen die met eigen middelen in de zaak zitten of op eigen risico een zaak gestart hebben. “Wie zich laat begeleiden in de zaak heeft 30 procent meer kans om te blijven bestaan. Met begeleiding sta je er sterker voor. We zijn er dan ook voor iedereen”, besluit ze.

(TVK)

Nieuwe voorzitter Ann Coussement bouwt mee aan jonger Unizo, dat hoopt op debat rond trambus

Unizo hoopt nog op grondig debat rond trambus

De Kortrijkse afdeling van zelfstandigenorganisatie Unizo heeft een studie besteld bij hogeschool Vives over de trambus. Ze hopen zo het debat met het stadsbestuur en vervoersmaatschappij De Lijn over het dossier op gang te trekken. De organisatie neemt voorlopig zelf geen standpunt in.

Of de Kortrijkse trambus, die de achterkant van het station en ‘t Hoge met elkaar moet verbinden, er ook effectief komt, is nog steeds niet zeker. Het stadsbestuur hoopt van wel, maar daarvoor moet De Lijn met geld over de brug komen en die onderhandelingen lopen nog. Ondertussen uitten verschillende handelaars in de Doorniksewijk vorige week al luidkeels hun ongenoegen in deze krant. Ze vrezen voor een eenrichtingsstraat en een verlies van parkeerplaatsen.

Debat voeren

“Niemand kent nog de status van het dossier. Wat is de impact van de trambus op de mobiliteit in de stad? Welke infrastructuuraanpassingen zijn nodig? Welke budgettaire implicaties heeft dit? En wat is het standpunt van De Lijn? Allemaal vragen zonder antwoord, en dat zorgt terecht voor bezorgdheid en twijfels bij een aantal van onze leden”, zegt Unizo-voorzitter Ann Coussement. “Op onze vraag loopt nu een studie rond de haalbaarheid van een trambus. Studenten van Hogeschool Vives voeren het onderzoek uit.”

Unizo hoopt nog een debat te kunnen voeren met de stad over de trambus, en dan vooral met de bevoegde schepen Axel Weydts (SP.A). “Unizo is net als in de andere stadsdossiers constructief, maar vraagt wel dat er kan gedebatteerd worden op basis van een concreet dossier. We roepen nogmaals op tot een écht overleg rond mobiliteit Ook willen we geen herhaling van de problemen die er waren naar aanleiding van het stadsreferendum. Liever ten gronde debatteren in de gevraagde mobiliteitsraad bijvoorbeeld”, aldus nog Coussement.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier