Nieuwe verzamelcd punkformatie Red Zebra met Brugse live opnames

Peter Slabbynck, de Brugse zanger van Red Zebra (rechts) hier bij de officiële opening van het Peter Slabbynckplein in Brugge, samen, met de Brugse cultuurschepen Nico Blontrock en burgemeester Dirk De fauw. (Foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De Brugse punk- en new wave groep Red Zebra heeft een nieuwe verzamelcd uit, met live opnames van een concert in Brugge. Dat meldt de Brugse zanger Peter Slabbynck.

De Brugse punkformatie Red Zebra heeft een nieuwe verzamelcd uit, ‘Songs And Stripes’. “Logisch want de vorige verzamelcd was alweer uitverkocht”, zegt zanger Peter Slabbynck, de Brugse Johnny Rotten. Normaal gezien had de cd vorig jaar moeten verschijnen, maar het project liep vertraging op.

Nieuwe verzamelcd punkformatie Red Zebra met Brugse live opnames

“Geen nood, want die vertraging maakte het mogelijk ook de nieuwe single ‘My Boss, The Robot’ op de cd te zetten. Het zal Brugse fans bovendien bijzonder plezier doen dat er op ‘Songs And Stripes’ ook drie live nummers staan, opgenomen tijdens het concert van vorig jaar in Brugge”, vervolgt Peter Slabbynck. Het gaat om ‘TV Activity’, ‘Falling Apart’ en ‘Paradise Lost’. De groep heeft nog verdere plannen met de opnames van het concert in Brugge. Er wordt bijvoorbeeld gedacht aan een live-album op vinyl.

Red Zebra wacht echter nog af om te zien hoe 2020 verder verloopt. De groep mist immers, net zoals zovele alle andere muzikanten en acteurs, door het coronavirus ook tal van inkomsten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten