Nieuwe verlichtingspaal aan speelplein in Diksmuide al slachtoffer van vandalen

Redactie KW

Amper een dag nadat de stad Diksmuide drie nieuwe verlichtingspalen plaatste aan het speelplein van Keiem is een paal al neergehaald door vandalen.

De vandalenstreek aan het speelplein van Keiem langs de Keiemdorpstraat werd zaterdagochtend opgemerkt. De middelste van de drie nieuwe verlichtingspalen bleek te zijn neergehaald. De aarde beneden was wat omgewoeld en de paal boog beneden volledig door. Daardoor kwam de paal languit in het gras te liggen.

Bewoners reageren verontwaardigd op de vandalenstreek. “Dit is echt ongelofelijk”, reageert schepen van openbare werken Marc De Prez (Idee Diksmuide). “Die verlichtingspalen werden pas op vrijdag geplaatst en amper een dag later is er al een vernield! Het is nochtans op vraag van de dorpsbewoners zelfs dat de verlichtingspalen langs de toegangsweg er kwamen, om extra veiligheid te creëren. De buurt reageert dan ook verontwaardigd, net als wij. We vermoeden dat jongeren op de paal geklauterd zijn en aan de armatuur hing hangen. Die is dan door het gewicht doorgezakt. De armatuur zelf werkt nog maar de paal moet vervangen worden. In ieder geval stellen we de politie op de hoogte en wordt klacht ingediend.”

Buurtbewoners meldden al vaker problemen met hangjongeren op de site. Er wordt verder onderzoek gevoerd.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier