Nieuwe verlichting op ijspiste gaat dak vol sneeuw tegen in Waregem

Vorig jaar bezweek de tent van de ijspiste na een hevige sneeuwbui in de tweede week van december en stortte het dak in. Op het nippertje werd een drama vermeden: er waren op dat moment geen schaatsers op het ijs. De nieuwe verlichting die bestaat uit een reeks grote lusters en aanverwante lichtrijke versiersels onder het dak moet dergelijke problemen voorkomen.

© GF

Alain Dageraad, de uitbater van de ijspiste die voor het vierde jaar op op het plein voor het Pand zal staan van vrijdag 7 december tot en met zondag 6 januari, heeft geïnvesteerd in nieuwe verlichting voor de tent. Die moet voor voldoende warmte zorgen zodat het dak niet meer bevriest en met sneeuw bedekt blijft: “Door de warmteontwikkeling van de verlichting zal het aanvriezen van neerslag worden voorkomen.”

“De piste zelf komen wij in de eerste week van december opzetten, met alles erop en eraan. Zoals de voorbije jaren is er ook een eigen cafetaria met een capaciteit van zeventig plaatsen. Voor alle leeftijdscategorieën, zeker voor de kinderen, zijn er speciale evenementen gepland”, aldus Alain Dageraad. “Wij beginnen vrijdag 7 december met een officiële opening door het stadsbestuur en een gratis optreden van de Gebroeders Ko. Nadien is er nog een afterparty met dj Djeecee.”

Paw Patrol

Tot de afsluitende zondag 6 januari staat er veel op het programma. Zo is elke woensdagnamiddag vanaf 15 uur speciaal voor de kinderen met onder andere kinderdisco, grime, het bezoek van de populaire figuurtjes uit de animatieserie Paw Patrol. Daarnaast is elke zaterdag- en zondagvoormiddag ook alleen voor kinderen met een initiatie schaatsen. Intussen zijn al meer dan 2.000 schoolkinderen ingeschreven voor een uurtje op het ijs in de loop van een lesdag. Tot de kerstvakantie is de piste tijdens de lesuren overigens alleen open voor groepen.

“Eigenlijk is er voor iedereen wat”, haalt schepen van Feestelijkheden Chantal Coussement aan. “En net zoals de voorbije jaren staan naast de ijspiste opnieuw een viertal chalets. Daar kunnen verenigingen elke dag enkele uurtjes hapjes en drankjes verkopen aan de bezoekers. Daarmee ondersteunen ze hun werking. Er zijn nog enkele data niet ingevuld. Een vereniging die zich geroepen voelt om gratis een paar uren de chalet uit te baten, die mag het ons laten weten. Er zal op tijdens de openingsdag bij de chalets ook een caravan staan waar je meer te weten komt over de voordelen van de UiTPAS.” (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.