Nieuwe verkiezing Miss Travestie West-Vlaanderen in 2022: “Mikken op nationale en internationale kandidaten”

Marino Vandendriessche, Gina Cnudde, Bjorn Callewaert, Kimberly Meyfroot en vooraan Tyson Vandendriessche als ‘Tyra Crystal’. © (Foto LOO)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vijf vrienden en vriendinnen uit Harelbeke blazen de verkiezing Miss Travestie West-Vlaanderen nieuw leven in. De vijf kompanen Gina, Kimberly, Bjorn, Marino en Tyson lanceerden daarvoor op 2 september een oproep op sociale media. De show is gepland op 2 april 2022 in cultureel centrum Het Spoor.

Het idee om de verkiezing van Miss Travestie West-Vlaanderen te organiseren komt van Tyson Vandendriessche met de steun van zijn beste vriendin Kimberly Meyfroot. “Twee jaar geleden dacht ik daar al aan. Het zou mooi zijn dit evenement nieuw leven in te blazen en dat hopelijk te bestendigen”, vertelt Tyson, die beroepshalve poetsman is. In zijn vrije tijd is hij Tyra Crystal. “Ik deed mee aan enkele verkiezingen en was onder meer al eens eerste en tweede eredame en in 2019 Miss Sympathy, als sympathiekste showqueen (lacht). Tegenwoordig doe ik optredens en geef ook actes de présence”, duidt Tyson.

Alles wordt in een reglement gegoten en we vragen de kandidaten ook om hun motivatie

Samen met Kimberly, Gina Cnudde, Bjorn Callewaert en Marino Vandendriessche dacht hij na over het nieuwe concept. “We mikken op nationale en internationale kandidaten die minstens 18 jaar zijn. Het moet behoorlijk stijlvol zijn: ik hou niet zo van die travestie/verpleegster-dingetjes. We willen ook werken met voorrondes en met een opgelegd thema”, aldus Tyson.

Zoektocht

De vijf organisatoren zijn al maanden bezig met de voorbereidingen en lieten niets aan het toeval over. “We lanceerden de zoektocht naar kandidaten via alle sociale media: ook Instagram en WhatsApp”, duidt Kimberly. “Het is goed en mooi dat we dit in de regio kunnen organiseren. De mededeling zal hopelijk snel de ronde doen. Voor zulke dingen moest je vroeger naar Brussel of Parijs”, vertelt Bjorn. “Het moet serieus zijn. We hebben een reglement opgesteld en vragen de kandidaten ook om hun motivatie. Alles zal ook officieel verlopen”, vult Tyson aan.

Hij staat als Tyra Crystal in voor de presentatie. “Ik ben gewoon van een microfoon te gebruiken en heb kasten vol kledij, juwelen en pruiken (lacht).” Op 7 januari 2022 worden de definitieve kandidaten voorgesteld aan de pers. Op 2 april 2022 volgt de apotheose in cultureel centrum Het Spoor. Kaarten kosten 20 euro, vipkaarten kosten 55 euro, champagne en catering inbegrepen. Gina en Marino zorgen voor de logistieke steun.

Wie zich kandidaat wil stellen voor Miss Travestie West-Vlaanderen of tickets wil bestellen mag een mailtje sturen naar travestiewestvlaanderen@hotmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier