Nieuwe verkaveling Henri Permekeplein in Poperinge ingehuldigd

© MD
Redactie KW

Tussen de Westlaan en de Korte Werf werd de nieuwe verkaveling van de bouwmaatschappij De Mandel ingehuldigd. Die kreeg de naam Henri Permekeplein mee, naar de naam van de vader van de gekende kunstschilder Constant Permeke. De familie woonde destijds in Poperinge.

De verkaveling sluit aan op de wijk ‘t Appelgoedje, en telt in totaal 17 huureenheden, verspreid over twee projecten. De Mandel bouwde een rij van zeven huurwoningen en vlakbij in de verkaveling nogmaals zes huurwoningen en vier huurappartementen.

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V): “Architect Eddy Demeyere uit Ieper slaagde erin de zeven huurwoningen te ontwerpen met een sobere, stijlvolle en hedendaagse uitstraling. De afwisselende speelse architectuur geeft het aspect weer van een gebouw waar graag in vertoefd wordt.” De zeven huurwoningen hebben allen drie slaapkamers en beschikken over een carport aan de voorgevel. Bovendien kunnen ze genieten van een goed georiënteerde zongerichte tuin.

Voor de zes huurwoningen en vier huurappartementen werd Spoor 9 architecten uit Poperinge aangesteld. Zowel de appartementen als de woningen zijn voorzien van twee slaapkamers. De woningen genieten van een ruime garage in de zuidgerichte tuin; hier kunnen eveneens de fietsen gestald worden. Bij de huurappartementen is er een zuidgericht terras en kunnen de fietsen in een gemeenschappelijke fietsenberging geplaatst worden.

Gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe (SP.A), tevens lid van de Raad van Bestuur van De Mandel: “Per woongelegenheid hebben we 135.000 euro besteed. De bewoners betalen zowat 300 euro huur, volgens hun inkomen. Op de private markt zouden deze woningen kunnen verhuurd worden aan gemiddeld 650 euro. In Poperinge staan nog 500 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning. De helft daarvan zijn Poperingenaars.”

Burgemeester Dejaegher: “Dertien van de negentien loten voor open bebouwing, die de stad hier ter beschikking stelde, zijn al verkocht. Er komen hier in totaal 123 nieuwe woningen.”

(AH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier