Nieuwe uitdaging voor Alexander Gallez van Opcd in Ardooie

Alexander Gallez staat bij de volgende productie van Arko Dorpstheater 'Eén vloog over het koekoeksnest' op de planken. Daarmee keert hij terug naar een oude liefde. (foto JCR) © (foto JCR)
Redactie KW

Na de hectische afscheidsdag aan café Opcd is de rust wat teruggekeerd voor Alexander Gallez. Maar de gewezen cafébaas kan niet stilzitten. Hij liet zich overtuigen om een rol op te nemen in de volgende productie van het Arko Dorpstheater.

Of Alexander Gallez zijn Opcd nog niet mist? “Ik heb me daar bovengezet. Er was de Alex van het café en nu is er de Alex naast het café. Natuurlijk is het een episode in mijn leven die ik met veel enthousiasme heb beleefd. Maar de combinatie tussen Opcd en mijn voltijdse job was niet meer mogelijk. Het doet me wel iets dat Opcd als café zal verdwijnen.”

Arko Dorpstheater

Alexander Gallez weigert echter in het zwarte gat te duiken en zich terug te trekken uit het Ardooise dorpsleven. Hij gaat toneel spelen bij Arko Dorpstheater.

Dat Alex toneel en bij uitbreiding cultuur genegen is, was al geweten. In Opcd gaf hij een podium aan diverse beginnende woordkunstenaars en elk jaar was Bart Claeys er te gast voor zijn ‘Toernee in het Café’. Maar nu staat Alex dus zelf op de planken.

Wie de rolverdeling op de flyer en de affiche van de herfstproductie van Arko Dorpstheater bekijkt, zal er de naam van Alexander Gallez niet terugvinden. Hij is er als het ware langs de achterdeur binnengekomen. Voorzitter Greet Depovere: “Wij hebben dit keer een ruime rolbezetting en dan gebeurt het wel eens dat een van de spelers moet afhaken. Wij zijn blij dat Alexander de vrijgekomen plaats wil innemen.”

Voor Alex is het Arko Dorpstheater geen onbekende. ‘Van 1997 tot 2003 heb ik toneel gespeeld. Ik heb rollen opgenomen in een Roeselaars gezelschap en was ook een zestal keer actief bij Arko. Het is dus een beetje terugkeren naar een oude liefde die ik moest laten varen wegens mijn activiteiten in Opcd.”

Première 22 november

Het toneelstuk Eén vloog over het koekoeksnest gaat in première op vrijdag 22 november om 20 uur. Daarna zijn er nog voorstellingen op zaterdag 23 november om 20 uur, zondag 24 november om 17.30 uur, woensdag 27 november om 20 uur, vrijdag 29 november om 20 uur en zaterdag, 30 november om 20 uur.

Kaarten kosten 8 euro en kan je reserveren via 0499 81 01 02. Alle voorstellingen worden opgevoerd in de zaal van het Hofland.

(Jan Maeseele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier