Nieuwe uitbaters voor ‘t Sjampetterke in Roeselare

Dimitri en Laurence (links) geven de fakkel door aan Ine en Jonas. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Vanaf volgende week vrijdag nemen Jonas en Ine de tapkranen over van Dimitri en Laurence. Het familiale en rockgetinte karakter van ‘t Sjampetterke willen de nieuwe uitbaters absoluut behouden. “We zullen ook open zijn tijdens de wekelijkse dinsdagmarkt.”

Nu ze half december een tweede kindje verwachten, willen Dimitri Lamon (31) en Laurence Dupon (29) zich helemaal op hun andere job en hun gezin concentreren. Dimitri baatte ‘t Sjampetterke zes jaar lang uit naast zijn beroep als zelfstandig vastgoedagent. “Uiteindelijk was dit café voor ons een soort uit de hand gelopen hobby”, zegt Laurence, die ook in La Sposa actief is. “De sterktes van deze zaak zijn het trouwe publiek, de rockmuziek en de familiale sfeer die hier hangt. Zo vind je er in Roeselare niet veel meer. De klanten komen doelbewust om elkaar te ontmoeten. Negentig procent kennen we bij naam. Toen we trouwden was een derde van de gasten klant bij ons.” Vroeger woonde dit sympathieke koppel boven de zaak. Onlangs zijn ze naar Staden verhuisd. “Na de heropening van de horeca begin juni voelden de weekends toch net iets anders aan. De toog is de ziel van ons café. Het sluitingsuur was niet echt een probleem, dat werd vlot aanvaard.” Vooral het nauwe contact met de klanten zal Dimitri in de toekomst zeker missen.

“al lang een droom”

Jonas Beernaert (25) is voor het vast clientèle van ‘t Sjampetterke geen onbekend gezicht. “Ik draai al drie jaar mee in dit café”, vertelt de volbloed Roeselarenaar, die zijn partner Ine Beeuwsaert (25) op de Broederschool leerde kennen. Hij is van opleiding regent Fysica-Wiskunde en blijft het café combineren met zijn job als mechanical engineer. Ine werkt als logopediste in een Torhoutse groepspraktijk. Ze deed al flink wat horeca-ervaring op in een restaurant-feestzaal. “De kiem om ooit samen een eigen café uit te baten was al in onze Gentse studententijd aanwezig”, vertelt Ine. “Zoiets moet je echt in je bloed hebben. Je mag natuurlijk ook niet vies zijn van werken. In mei vorig jaar hebben we de knoop doorgehakt. Aan de inrichting zullen we niks veranderen. De vaste klanten zouden dit ook niet willen. Voor hen is het interieur een deel van hun living.” De openingsuren blijven hetzelfde. “Maar op dinsdagvoormiddag zullen we tijdens de wekelijkse markt ook open zijn.”

“Na de heropening voelde het toch anders aan: de toog is de ziel van dit café”

Dit weekend staan Dimitri en Laurence, die vooral ‘t Vat van Rodenbach en de zes Sjamprock-edities zullen koesteren, voor de laatste keer achter de toog. “Natuurlijk zal het wat ongemakkelijk aanvoelen. Omdat we rekening houden met de maatregelen hebben we bewust niets gepland.” Vanaf vrijdag 31 juli geven Jonas en Ine er een stevige lap op. Je kan hen op de facebookpagina van ‘t Sjampetterke en binnenkort ook op Instagram volgen. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier