Nieuwe uitbaters voor kantine KVP Gits

De nieuwe uitbaters Sabrina en Edwin poseren samen met hun zoon Jonathan Verschaeve. (Foto EV) © (Foto EV)
Redactie KW

Edwin en Sabrina zijn de nieuwe gezichten van de kantine van KVP Gits. Sinds 1 mei staan zij achter de toog om voetballers en supporters te bedienen na trainingen en matchen. “We zijn graag tussen de mensen”, klinkt het enthousiast.

Sabrina Moyaert (47) is oorspronkelijk afkomstig uit Jabbeke, voor Edwin Van Den Hoek (48) moeten we het net iets verder zoeken. Hij is geboren en getogen in Nijmegen in Nederland. “Ooit woonde ik ook nog in Lommel, Brugge en Westrozebeke. Uiteindelijk leerde ik Sabrina kennen en sinds december wonen we in Staden”, klinkt het.

Na het afscheid van Kris Windels en Tania Vercruysse, was het bestuur van KVP Gits op zoek naar twee nieuwe ‘kantiniers’. Via deze krant en sociale media deden ze een oproep naar enthousiaste mensen die het zagen zitten om de kantine open te houden op dinsdag, donderdag en tijdens het weekend. Sabrina las zo’n oproep en twijfelde niet: “Vroeger stond ik al achter de toog van de kantine in Jabbeke, dus dit werk is niet nieuw voor mij. Beiden kunnen we door onze gezondheid geen zwaar fulltime werk aan, dus dit leek ons ideaal om toch nog bezig te blijven en tussen de mensen te zijn. Bovendien zijn we hier een beetje eigen baas en kunnen we ons ding hier doen.”

Positieve reacties

Gits was geen onbekend terrein voor het koppel: “Darts is onze grote hobby. We zijn beiden aangesloten bij een club in Menen en waren al eens in café ‘t Geniep beland voor een wedstrijd, dus we kenden het hier al een beetje. Sowieso zijn de reacties van de mensen in de kantine heel positief, hopelijk blijft dat zo”, vertelt Edwin.

Grote plannen voor veranderingen in de kantine heeft het koppel niet. “We zijn wel van plan om dit lange tijd te doen. We zijn nu nog maar pas gestart en doen eerst gewoon verder, maar ik sluit niet uit dat we in de toekomst wel nog met enkele toffe ideetjes zullen afkomen”, besluit Erwin. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier