Nieuwe uitbaters voor dorpscafé ‘t Hommeltje

Kelsey Beullens en Nancy Bourdeau. © EF
Redactie KW

Café ‘t Hommeltje in Kemmel heeft met Kelsey Beullens (60) en Nancy Bourdeau (48) nieuwe uitbaters. Het echtpaar, afkomstig uit Menen, opende afgelopen weekend het dorpscafé dat 35 jaar lang werd geopend door Vera en Luc Dewilde. Zij stopten gezien de coronacrisis wat vroeger dan gepland.

De coronacrisis hield Kelsey en Nancy niet tegen om het café over te nemen. “We waren al langer op zoek naar een café en informeerden eerst in Menen. Op een dag kwamen we hier wandelen in Kemmel en zagen we dat het café over te nemen was. Voor ons de perfecte uitdaging. We komen terecht in een dorp vol toeristen en vriendelijke mensen. Van de overbuur bijvoorbeeld kregen we bij aankomst een mooie bloempot.”

Ruim 20 jaar geleden baatte Nancy al eens een café uit. Kelsey was beroepshalve postbode. “Ik ken een café vooral als tooghanger en zat na de ronde wel eens een pintje te drinken voor de toog. Nu sta ik erachter en zorg ik voor de bestellingen die ik doorkrijg van mijn vrouw.”

Steward bij Club

Kelsey is ook steward bij Club Brugge en is verantwoordelijke voor de groep supporters in vak 221 in de noordtribune. “Ik ben van jongs af een grote fan van Club Brugge en herinner me nog zeer goed de heroïsche jaren 70 met wedstrijden tegen onder meer Liverpool.”

Nancy moet Kemmel en bij uitbreiding Heuvelland nog volledig ontdekken. Kelsey kent de streek vooral van de Kemmelberg. “Met schoolvrienden fietste ik wel eens van Menen naar de top van de Kemmelberg. Ook kwam ik al eens langs om te smullen op de Zoetemarkt.”

In het café worden ook snacks aangeboden zoals een croque of een hotdog. “Maar ook wie hier zijn eigen boterhammen wil opeten, is welkom.” (MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.