Nieuwe uitbaters voor café ‘t 13de Gebod in Lichtervelde

Marijke Todts is vanaf 1 april te zien achter de toog in café 't 13de Gebod. (Foto Kurt) © Kurt Desplenter
Redactie KW

Café ‘t 13de Gebod in de Astridlaan opent op dinsdag 1 april opnieuw de deuren met nieuwe uitbaters.

Enkele weken geleden liet Dominiek Hemeryck weten dat hij zou kappen met café ‘t 13de Gebod in de Astridlaan. Op 1 april opent het café opnieuw de deuren, zij het met nieuwe uitbaters. Het zijn Marijke Todts (50) en Hendrik Haeghebaert (47), die letterlijk naast het café wonen, die de zaak overnemen.

Het café behoudt zijn naam en moet een café “voor iedereen” worden. “We zullen elke dag openen om 10 uur en op zondag misschien zelfs om 9.30 uur. Woensdag wordt onze sluitingsdag, behalve tijdens de eerste week omdat we pas op dinsdag de deuren openen”, aldus nieuwe uitbaatster Marijke, die voorheen aan de slag was als poetsvrouw. Haar vriend Hendrik werkt bij Plastics Deceuninck en zal dat blijven doen.

Het café opent op 1 april, maar de officiële opening volgt later. “Ik wilde normaal gezien een openingsweekend houden met Pasen, maar net dan is er het Delirium Bluesfestival waarop ik help. Het café zal dan dus gesloten zijn. Misschien houden we de officiële opening de week daarna, maar dat staat nog niet vast”, zegt Marijke.

(Tim Vansteelandt)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier