Nieuwe uitbaters voor café Sint-Elooi, maar nog geen dag open: “Hopen in maart eindelijk volk te mogen ontvangen”

Izabela Napieralska en Bryan De Buck zijn sinds november de nieuwe uitbaters van café Sint-Elooi in Zarren, maar konden – alweer door de coronamaatregelen – nog geen dag de deuren openen. “We zijn al bezig met de overname sinds augustus vorig jaar en zouden op 14 november 2020 officieel openen”, zegt Izabela (23). “Onze nieuwe streefdatum is nu maart.”

Izabela Napieralska en Bryan De Buck zijn de nieuwe uitbaters van café Sint-Elooi. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Izabela Napieralska en Bryan De Buck zijn de nieuwe uitbaters van café Sint-Elooi. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe

Toen Izabela (23) – Iza voor de vrienden – en Bryan (28) op Facebook zagen dat café Sint-Elooi over te nemen was, leek het hen dé gelegenheid om hun droom te realiseren. Bryan, die vroeger nog gevoetbald heeft bij WS Zarren, kende de zaak van de keren dat hij er na een match met de maten een pintje dronk.

Izabela is afkomstig uit Poznan in Polen, maar woont al sinds 2010 in België en spreekt uitstekend Nederlands.

Graag op eigen benen

“Ik werkte als kapster in dienstverband in Diksmuide, en had voordien al wel wat jobs in de horeca. Maar op een bepaald moment wou ik iets anders doen, bij voorkeur op eigen benen”, vertelt Izabela. “Bryan gaat uit werken, maar in het weekend willen we het café samen uitbaten.”

Bryan werkte tot voor kort bij Plastics Deceuninck maar begint straks een nieuwe job bij Packo. De horeca zit enigszins in de familie. Bryan is afkomstig uit Vladslo waar zijn oma Maria Baeckelandt zo’n negen jaar achter de tapkast van café De Blauwvoet stond. De moeder van Bryan hield een tijdlang The Lords in Diksmuide open.

“We zijn sinds september bezig met de overname maar nu zijn we vooral aan het wachten”

Bryan en Iza stappen in de voetsporen van Birger Debacker en Tamara Casier die 14 jaar lang het populaire café Sint-Elooi openhielden, maar recent naast de deur begonnen met het spiksplinternieuwe eethuis/frituur Feniks.

“We zijn al sinds augustus/september vorig jaar bezig met de overname en hoopten op 14 november 2020 open te gaan. Maar nu zijn we vooral aan het wachten”, gaat Iza verder. “We hopen nu in maart de deuren te mogen openen. Nog een geluk dat Bryan werk heeft en ik kan genieten van overbruggingsrecht. Op die manier lukt het ons”, zegt Izabela.

Clubs aantrekken

“Ondertussen zitten we niet stil. We zijn bezig met het ontwerpen van een nieuw logo en nieuwe t-shirts. In de vroegere frituur van het café hebben we ook twee bingo’s, een voetbaltafel en een vogelpik geïnstalleerd. De voetbalclub zou hier alvast opnieuw zijn thuisbasis hebben, verder zijn we nog aan het kijken welke clubs we nog kunnen aantrekken. En we hebben veel steun aan Tamara en Birger, bij hen mogen we voor advies steeds aankloppen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.