Nieuwe uitbaters voor café De Zwaan: “Het blijft een echt volkscafé”

Kenneth Hosten (30) en Sarah Kleysman (26) zijn de nieuwe uitbaters van café De Zwaan. © foto BC

Sarah Kleysman (26) en Kenneth Hosten (30) zijn de nieuwe uitbaters van café De Zwaan in Aartrijke, in opvolging van Koen Lannoo. Al zal vooral Sarah het nieuwe gezicht zijn van het café. “We hebben het café opgefrist en we starten ook een biljartclub. Elke tweede zaterdag van de maand wordt er gespeeld.”

Kenneth Hosten (30) en Sarah Kleysman (26) waren vaste klanten van café De Zwaan en hebben nu de fakkel overgenomen van Koen Lannoo, die zelf vijf jaar het café heeft uitgebaat in opvolging van Jef Simaey. Kenneth en Sarah wonen in de Aartrijksestraat in Aartrijke en hebben twee zonen: Louis en Thibo, die allebei school lopen in basisschool De Fonkel.

Tot in november springt Kenneth bij in het café en vanaf dan staat Sarah alleen achter de tapkraan. “Ik ben zelfstandige in afbraakwerken, maar ik help Sarah enkele weken zodat we het wat in de vingers krijgen”, begint Kenneth.

Sarah werkte hiervoor in het woonzorgcentrum Klaverveld in Zedelgem als schoonmaakster en logistiek medewerker. “Ik wou eigenlijk altijd al iets in de horeca doen”, vervolgt ze. “We hebben het café hier en daar wat opgefrist en geschilderd. We hebben ondertussen ook al een tweede biljart, we hebben nu een gewone biljart en een tapbiljart. De rokersruimte verhuist naar een nieuwe ruimte buiten, zodat er meer ruimte is binnen en we hebben ook het interieur wat gezelliger gemaakt met planten en decoratie. De Zwaan blijft een simpel, echt volkscafé, maar we zullen meer hapjes serveren dan onze voorganger Koen en we zullen ook iets specialere dranken schenken, zoals bijvoorbeeld een Irish coffee. Uiteraard blijft De Zwaan een Jupiler-café.”

Eigen biljartclub

De Zwaan krijgt ook een biljartclub. “Een naam hebben we nog niet, maar er wordt elke tweede zaterdagavond van de maand gespeeld. We denken ook om een vogelpiek te installeren. We zenden ook alle sporten uit en zéker en vast alle voetbalwedstrijden van Club Brugge”, besluit het koppel.

Vorige week las u nog op KW.be dat de stamgasten de vorige uitbater uitzwaaiden.