Nieuwe uitbaters Poelberg starten met pop-upconcept Het Poelverzet

Beleidscoördinator vrije tijd Céline D’hulst en toerismeschepen Hedwig Verdoodt met nieuwe uitbaters Mathilde Bauwens en Robbe Ceunis, concessiehouder Johan Deman en eventmanager Aristide Bandora.©WMe by Wouter Meeus foto WME
Beleidscoördinator vrije tijd Céline D’hulst en toerismeschepen Hedwig Verdoodt met nieuwe uitbaters Mathilde Bauwens en Robbe Ceunis, concessiehouder Johan Deman en eventmanager Aristide Bandora.©WMe by Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Oef. Met de drukke zomer in aantocht heeft het stadsbestuur van Tielt eindelijk een uitbater kunnen aanduiden voor de Poelbergsite. Vaste gezichten worden Robbe Ceunis en Mathilde Bauwens. Geen Tieltenaren, maar startend met pop-up Het Poelverzet willen ze hen vanaf half juni het hele jaar door verwennen met spijs en drank.

Vorige zomer dreigde de Poelberg tijdens de drukste toeristische periode van het jaar helemaal zonder uitbater te zitten, tot harmonie Vermaak Na Arbeid zich aandiende om een pop-upbar open te houden. Op 12 mei koos het Autonoom Gemeentebedrijf Tielt voor een structurele oplossing door UrbanGoed van Johan Deman en Anne-Marie Van Meulebroeck als nieuwe concessionaris aan te stellen. Het koppel uit Klemskerke (De Haan) geeft de uitbating door aan Anne-Maries zoon Robbe Ceunis en diens vriendin Mathilde Bauwens (beiden 23), die beiden afstuderen in human resource management. Het koppel neemt zijn intrek in de conciërgewoning.

Brasserie Poelberg vanaf najaar

Ceunis deed al de nodige ervaring op in The Shelter (Het Zwin). “Naast die horecazaak in Knokke-Heist runt de nieuwe concessiehouder ook het Urban Café Lippensgoed Bulskampveld in Beernem, beiden concessies van de Provincie West-Vlaanderen”, zegt toerismeschepen Hedwig Verdoodt (CD&V). “Het grote uitgangspunt van deze exploitatie is van de Poelberg opnieuw een trendy en kindvriendelijke ‘place to be’ te maken waar het zalig vertoeven is in een heel prachtige omgeving.”

De nieuwe uitbaters gaan op 12 en 13 juni van start met een pop-upconcept in openlucht, Het Poelverzet genoemd. “Die naam is de verbastering van een West-Vlaamse wielerterm die aangeeft dat je een tandje moet bijzetten om deze heuvel op te fietsen”, zegt Johan Deman. “In een eerste fase kan je hier tijdens de weekends terecht voor een hapje en een drankje en in de zomermaanden zeven op zeven. Van zodra de keuken en het restaurant in samenspraak met het stadsbestuur zijn ingericht – dat zal rond het najaar zijn – starten we met Brasserie Poelberg.”

Poelbergfeest

Onder impuls van eventmanager Aristide Bandora willen de nieuwe uitbaters het eerste weekend van september al een Poelbergfeest organiseren. “Een groot familiegebeuren, dat net als onze horecazaak zelf bijzonder toegankelijk zal zijn”, aldus nog Deman. “Om het jaar door klanten naar deze site te lokken, willen we hier vooral ook voor de Tieltenaren zelf en het lokale bedrijfsleven een pleisterplaats zijn.”

Stad Tielt dient een subsidiedossier als ‘toeristisch-recreatieve hotspot’ in bij Westtoer om de nabije omgeving en voormalige koer van de horecazaak nog meer in een recreatiekleedje te kunnen stoppen. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten