Nieuwe uitbaters De Zege in Boezinge starten met afhaalconcept

De nieuwe uitbaters van De Zege: Niek De Rous en Vanessa Platteau. (foto FB)
Redactie KW

Vanessa Platteau is de nieuwe uitbaatster van café-tearoom De Zege in Boezinge. Vanessa en haar man Niek De Rous hebben het pand helemaal opgefrist. De opening was al gepland, alleen gooide corona roet in het eten. “We krijgen niets van coronapremies en starten daarom met afhaaleten en meeneemdrank tot we écht open mogen.”

Café De Zege in Boezinge is al een tijdje dicht, maar daar komt verandering in. Het café-tearoom gelegen aan de kop van de Dekemelelaan ligt aan de overkant van de vaart op een druk knooppunt voor wandelaars en fietsers en aan de drukke randweg rond Boezinge. Vannessa Platteau is nu de nieuwe uitbaatster. “Eigenlijk ben ik afkomstig uit Langemark, maar ik verhuisde redelijk snel naar Ieper. Samen met mijn man Niek De Rous, die voorlopig nog voegwerken doet, woonde ik enkele jaren boven restaurant ‘t Ribbekotje in Ieper, uitgebaat door mijn schoonouders Dirk en Joëlle. Daar deed ik heel wat horeca-ervaring op, voordien werkte ik als verkoopster. Mijn schoonouders verhuisden met ‘t Ribbekotje naar Vlamertinge, Niek en ik trokken naar Dikkebus. Het kriebelde al lang om zelf iets te beginnen en mijn schoonouders wezen ons op Café De Zege dat te huur stond en de mooie ligging ervan. We contacteerden brouwer Leroy en kwamen kijken. Er was wat werk aan maar er was zeker iets moois van De Zege te maken, dus hapten we toe.” Vanessa en Niek hebben het pand vanbinnen en vanbuiten helemaal zelf opgefrist. “We namen de bovenverdieping onder handen en plaatsten er een keuken in, zodat we er met onze drie kinderen van negen, zeven en anderhalf jaar kunnen wonen. Zowel de binnen- als de buitenkant van het café hebben we geschilderd. Naast het terras komt er nog een afgesloten buitenruimte voor kinderen: een speeltuin met zandbak, speeltoestellen en springkasteel.”

Italiaanse specials

“De kaart houden we simpel maar lekker, met de gewone snacks en daarnaast veel pasta’s. Mijn moeder is een Italiaanse en het is de bedoeling om ook wat Italiaanse specials te serveren. Op de kaart van de tearoom staan ijsjes, wafels en pannenkoeken. Gewoon iets komen drinken kan ook en de clubs zijn opnieuw zeker welkom.”

De Zege had eigenlijk al open moeten zijn maar de coronamaatregelen gooiden roet in het eten. “We hebben veel van de werken op eigen kosten gedaan en hoopten daarom om zo snel mogelijk te kunnen starten. Gelukkig liet brouwer Leroy de huur voor april voor al zijn caféhuurders vallen. Omdat we niet kunnen genieten van enige hinder- of compensatiepremie maar de verplichte sluiting toch nog een tijd kan duren, besloten we om te starten met afhaaleten en meeneemdrank. Sinds woensdag 29 april zijn we open voor afhaal van dagverse belegde broodjes, koude schotels, pastaschotels, gekoelde dranken en lekkere ijsjes. Dit zonder bestelling vooraf.

Warme afhaalgerechten voorzien we vanaf woensdag 6 mei, echter wel op bestelling en indien nodig met gratis thuislevering binnen een straal van 10 km. De warme afhaallijst komt spoedig online. Belegde broodjes kunnen ook telefonisch vooraf besteld worden. We zijn woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tijdelijk open van 11 uur tot 18 uur voor broodjes, koude keuken en ijsjes om mee te nemen. Er mogen maximaal twee klanten tegelijk binnen en iedereen is verplicht om handgel te gebruiken. We voorzien een aparte inkom en uitgang om ieders veiligheid te garanderen.” (FB)

Meer info: Facebookpagina De Zege Boezinge of 0498 68 25 01.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier