Nieuwe uitbaters cafetaria Michelsberg: “Willen veel evenementen op poten zetten”

David D'heyghere en Lindsey Debusschere © JS
Redactie KW

Twee maanden heeft het geduurd voor men nieuwe uitbaters vond voor de cafetaria in de sporthal in Spiere-Helkijn, maar uiteindelijk heeft de zoektocht geloond. Met Lindsey Debusschere (40) en David D’heyghere (49) staat er vanaf augustus een brok ervaring achter de toog. Het koppel tekende voor vijf jaar.

De vorige uitbaters van de sporthalcafetaria, Aldo Demeester en Patricia Mertens, maakten in april duidelijk dat ze hun concessie niet wensten te verlengen, om persoonlijke redenen. Zo moest de gemeente Spiere-Helkijn na anderhalf jaar alweer op zoek naar nieuwe mensen. Die vond men in Lindsey Debusschere en David D’heyghere, die in Lendelede reeds drie jaar cafetaria Steuren Ambacht openhouden.

“Eigenlijk heeft de gemeente ons niet gevonden, maar wij hen”, grinnikt Lindsey. “Een vriend zag de oproep op Facebook en sprak ons erover aan. Dat aanbod kwam op een goed moment. Begin juni zijn we een kijkje komen nemen, waarna we ons officieel kandidaat hebben gesteld. En blijkbaar viel onze visie van uitbating in de smaak, want we werden uitgekozen.”

De twee enthousiaste Lendeledenaren staken meteen de handen uit de mouwen. “De cafetaria oogde een beetje oubollig”, vertelt David.

Vernieuwd interieur

“Daarom besloten we de toog en het interieur te vernieuwen, mét nieuw meubilair. Een nieuwe zaak is een nieuwe zaak, zeg ik altijd. Er komt bovendien ook een nieuwe frigocel, die de oude frigo’s zal vervangen.”

Een nieuwe zaak starten is nooit evident, en deze coronaperiode maakt het er niet eenvoudiger op. Toch hebben David en Lindsey het volste vertrouwen in het project. “We weten dat we op een tweede quarantaine kunnen botsen, maar een ondernemer moet soms risico’s nemen om vooruit te geraken”, zegt Lindsey. “Bovendien werkt mijn man ook als Teamleader bij Betafence, dus zijn we niet volledig afhankelijk van de inkomsten van de cafetaria’s. We zullen zelf ook nog Steuren Ambacht uitbaten, dus zoeken we nog medewerkers.”

Onbekend is onbemind

Het koppel is niet bekend in de streek. “Maar dat zal wel snel veranderen”, meent David. “We zullen nog samenzitten met basisschool De Polyglot, met de ouderraad en de verschillende sportclubs die in het sportcomplex trainen, zoals Jong Helkijn of de minivoetbalploeg.”

“Bovendien zijn we van plan meteen veel evenementen op poten te zetten”, pikt Lindsey in. “Zo staan we op 21 juli al met een buitenbar bij de Waterpret, en eind augustus is er waarschijnlijk een mosselsouper, tijdens Spiere Kermis. Begin september volgt dan de officiële opening.”

Cafetaria Michelsberg zoekt nog een medewerker (full-time) en een poetsvrouw (16 uur per week). Geïnteresseerden kunnen zich melden via Facebook: https://www.facebook.com/cafetaria.michelsberg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier