Nieuwe uitbater wil Deerlijks Gaverkasteel heropwaarderen

Maxim Vandenbulcke is enthousiast om te starten in het Gaverkasteel op het Gaverdomein. © DRD
Redactie KW

Maxime Vandenbulcke wordt de nieuwe uitbater van de stallingen van het Gaverkasteel in het gemeentelijk Gaverdomein aan de Vercruysse de Solartstraat. De 27-jarige Deerlijknaar haalde het van zeven medekandidaten. Hij wil de zaak vanaf midden juli, ten laatste begin augustus, een nieuw elan geven en er weer een ontmoetingsplaats voor iedereen van maken.

“Een droom wordt werkelijkheid”, reageert Maxim enthousiast. “Voor de exploitatie van het Gaverkasteel waren we met acht kandidaten. Ons dossier werd beoordeeld op vier criteria: het exploitatievoorstel, de kwaliteit van het businessplan, de kwaliteit van de inrichting en investeringen en het voorstel van concessievergoeding. Het was een lange tocht die schitterend geëindigd is. Ik ben uiteraard heel gelukkig dat mijn kandidatuur werd weerhouden.”

Maxim Vandenbulcke woont met zijn vrouw Emily Fadeux en zijn vijf maanden jonge dochtertje Colette in de Pladijsstraat in Sint-Lodewijk. Zijn ouders, Geert Vandenbulcke en Carine Berton, zijn geen onbekenden in Sellewie. Zijn mama heeft er een druk beklante kapperszaak. Maxim is kok van opleiding en werkte de jongste zeven jaar voor traiteur Vincent in Vichte.

Samenwerking

“Het is mijn bedoeling om het Gaverkasteel een nieuw elan te geven”, gaat Maxim verder. “Het is een ideaal kader: een groene omgeving, een veilige speelruimte voor de kinderen, een groot terras, parking op wandelafstand, …”

Alle troeven zijn voorhanden om er een toffe ontmoetingsplaats voor iedereen van te maken. Naast de ‘gewone’ klanten van de horecazaak wil ik ook een goede en vlotte samenwerking creëren met de jeugd- en sportverenigingen die actief zijn op het Gaverdomein.”

Frisse look

“Café, bistro en tearoom wordt het concept. Ik zal als ‘frontman’ fungeren en voor de algemene coördinatie zorgen. Ik word daarbij geassisteerd door een nog aan te werven kok.”

“Grote aanpassingswerken moeten er niet meer gebeuren maar we willen de zaak toch een wat frissere en jeugdigere look meegeven. Je zal bij ons terecht kunnen voor een lunch, een pannenkoek, een frisse pint, enzovoort”, vertelt Maxim.

“We zullen elke dag open zijn vanaf 10 uur. Als de voorbereidende werkzaamheden een beetje vlot verlopen, hopen we tegen midden juli, ten laatste begin augustus, van start te kunnen gaan. Het kan eigenlijk niet snel genoeg gaan. Ik zie het helemaal zitten.” (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier