Nieuwe uitbater voor ’t Beenhouwerijtje

Olivier Esprit: “Dit moet het beste moment ooit zijn om een horecazaak te starten.” (foto Sammy Declercq)
Olivier Esprit: “Dit moet het beste moment ooit zijn om een horecazaak te starten.” (foto Sammy Declercq)
Redactie KW

Een horecazaak overnemen in volle coronacrisis? Zelfs de meest ervaren ondernemer zou aan het twijfelen slaan. Voor Wevelgemnaar Olivier Esprit (28) was er van twijfel echter geen sprake toen hij het Aalbeekse café ’t Beenhouwerijtje overnam. “Wanneer de pandemie achter de rug is, zullen mensen weer willen feesten en dan zijn ze meer dan welkom”, klinkt het zelfzeker.

’t Beenhouwerijtje is een naam die klinkt als een klok. Meer dan 70 jaar lang was het de uitvalsbasis voor iedereen met een droge tong en een dorstige keel. Toen de vorige zaakvoerder, Filiep De Clerck, na 5 jaar besloot de handdoek in de ring te gooien leek het heel even of het Aalbeekse café voorgoed de deuren zou gaan sluiten. Dat was buiten Olivier gerekend. Voorzien van een stevige bagage opgebouwd in de wereld van de sterke dranken, waagde hij zich toch aan de sprong. “Een slecht moment? Maar neen, integendeel! Dit moet zowat het allerbeste moment ooit zijn om een horecazaak te starten”, klinkt het met een overschot aan motivatie. “We komen uit een jaar waarin we thuis zaten, waarin sociaal contact uit den boze was en de horeca op slot ging. Overal waar ik kijk, overal waar ik mijn oor te luisteren leg, hoor ik dat mensen hunkeren naar sociaal contact. Ik voorspel dan ook, van zodra we de deuren kunnen openen, het doorheen het gehele land zal ontploffen van feestelijke vreugde.”

De opening staat, zoals voorzien volgens de meest recente maatregelen, gepland op 1 mei. Een periode van nog meer dan een maand die Olivier alvast nuttig zal kunnen besteden. “We gaan de zaak van kop tot teen opfrissen”, verduidelijkt hij. “Een likje verf en hier en daar wat schroeven indraaien, meer zal er niet nodig zijn. We willen absoluut niet raken aan het authentieke karakter van de plaats want dat is waarmee ’t Beenhouwerijtje naam en faam heeft gemaakt. Een plek waar je jezelf kan zijn en waar je voorzien van een glas aan de babbel raakt met zowat iedereen. Door de zaal kunnen we zelfs luidop dromen over het organiseren van een feest, wat moet een mens nog meer hebben? Het succesrecept blijft dan ook ongewijzigd. Een glas drinken in ’t Beenhouwerijtje is altijd een beetje zoals een glas drinken bij je thuis: je voelt je er op je gemak. Trouwens, helemaal alleen sta ik er niet echt voor. Ik ben een volkse mens en ik hou van het contact met iedereen maar administratief ben ik een ramp. Mijn stiefvader zal dan ook op dat gebied een handje helpen, waardoor ik me volledig kan focussen op de kern van de zaak: sfeer en ambiance.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.