Nieuwe uitbater voor kerstchalet in Ieper

Peter De Groote: "Ik hoop ooit toch nog mijn politieke ambities waar te kunnen maken." (foto a-EF)
Redactie KW

De Facebookpagina van Peter De Groote ontplofte bijna nadat hij het bericht had gepost dat hij na 13 jaar stopt met de winterchalet van de Ieperse kerstmarkt. Ondertussen kan het Centrummanagement iedereen geruststellen: er is met Chris Bevernage een ervaren opvolger gevonden.

We polsten even naar de beweegreden van de bezieler, die eigenlijk het kloppend hart vormde van de Ieperse kerstmarkt. “Ik ben er nu al mee naar buiten gekomen omdat ik het Centrummanagement en het huidige stadsbestuur alle kansen wilde geven om een waardige vervanger te zoeken“, vertelt Peter De Groote. “Het ligt niet in mijn stijl om een maand of een week voor de kerstmarkt af te haken. Ik doe dit wel met pijn in het hart. Eigenlijk letterlijk en figuurlijk, want ik heb de afgelopen jaren eigenlijk aan een te hoog tempo geleefd en heel wat meegemaakt. Sommigen kweken daardoor een maagzweer en bij mij is mijn hart er de dupe van. Het is niet levensbedreigend, maar als ik er niet achter kijk, kan het dat wel worden. Gelukkig ben ik in goeie handen bij de dokters en kunnen medicijnen en een kleine operatie me er vanaf helpen. Al baal ik nu al van de medicijnen, want die hebben niet te onderschatten bijwerkingen. Ik heb begrepen dat ik vanaf nu moet luisteren naar mijn lichaam en zal dat ook doen.”

Ik heb de voorbije jaren aan een te hoog tempo geleefd en mijn hart is er de dupe van

“Voor de toekomst van de kerstmarkt ben ik hoopvol, want met het Centrummanagement zitten er ervaren mensen aan het roer. Nu ga ik eerst voor mijn gezondheid zorgen en de rest zien we wel. Ik hoop ooit toch nog mijn politieke ambities waar te kunnen maken.”

Begrip

Marc Geerits, co-voorzitter van het Centrummanagement Ieper, was verrast door het nieuws van Peter De Groote. “Maar we hebben natuurlijk alle begrip voor zijn beslissing en wensen hem een spoedig herstel toe”, aldus Marc Geerits. “We zijn blij dat we een week na dit nieuws al een nieuwe uitbater vonden die het klappen van de zweep kent. Chris Bevernage, zaakvoerder van drie Ieperse horecazaken, heeft in het verleden al bewezen dat hij over de nodige ervaring beschikt en ook kan rekenen op deskundig personeel. De uitbater van de schaatspiste was ook kandidaat, maar het voorstel van Chris werd beter beoordeeld door het Centrummanagement.”

Weinig veranderen

Uiteraard wilden we ook van Chris Bevernage een woordje uitleg. “Het moet zeker tien jaar geleden zijn dat we De Scheve Schaats op de kerstmarkt hebben uitgebaat”, vertelt hij. “Toen het meer een nachtcafé werd en er ook nog een sluitingsuur kwam, zijn we ermee gestopt. Maar in het huidige concept willen we graag opnieuw van de kerstmarkt een gezellige wintersfeer maken. Daarom veranderen we weinig of niets aan hetgeen Peter De Groote met zijn team deed: wafels, pannenkoeken, warme dranken en speciale kerstdranken. Een winterbarbecue en een optreden moet zeker ook kunnen. We zullen dit met het team van Marktcafé Les Halles uitbaten en onze zoon Jonas zal er de verantwoordelijke zijn. Omdat er in de chalet met bediening aan de bar gewerkt wordt, moet het tijdens weekdagen met twee personen te runnen vallen en in het weekend komt er dan nog iemand extra bij.”

(DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier