Nieuwe uitbater Café Louis(tje) is geen onbekende

De jonge Dorian Dhondt is de nieuwe uitbater van café Louistje. © WO
Redactie KW

In Café Louis stroomt het bier opnieuw rijkelijk uit de tapkranen. Dorian Dhondt blies het café in de Schelpenstraat 108 nieuw leven in. Het interieur kreeg een moderne, hedendaagse look aangemeten met een nieuwe vloer, een nieuwe toog en een verfrissend laagje verf.

Dorian Dhondt, een negentienjarige vrijgezel die bij zijn moeder in Dottenijs woont, is geen onbekende in de wijk Paradijs. Hij bracht er zijn kindertijd door. “Ik woonde hier tot mijn elf jaar en ging tot en met het vijfde leerjaar naar de wijkschool Paradijs. Ik ken hier nog heel wat mensen. Velen, die me als kleine jongen gekend hebben, zijn nu aangenaam verrast om me terug te zien.”

Dorian was het studeren beu en wou graag werken. Toen deze kans zich voordeed, greep hij ze met beide handen én met steun van zijn ouders. “De kneepjes van het vak leerde ik als jobstudent in een café en een restaurant in Moeskroen. Ik opende café Louis voor het eerst met Paradijskermis, maar de officiële opening vindt plaats op donderdag 7 november vanaf 19 uur. Iedereen is van harte welkom.”

“Café Louis is een gezellig café met een unieke mix van Vlaamse en Franstalige klanten”, vertelt Dorian die zelf perfect tweetalig is. “Er is een terras vooraan en een ruim terras achteraan met ook een petanquebaan. Het café beschikt over een zaal met keuken, die gehuurd kan worden voor vergaderingen, communies… Voorts is er een pooltafel, een voetbaltafel en kan er darts gespeeld worden. Met de Louis Devils hebben we al een eigen minivoetbalploeg. De naam Café Louis blijft op de voorgevel prijken, maar op Facebook vind je het etablissement terug onder de naam ‘Café Louistje’. Dat vind ik iets jonger en hipper klinken”, besluit de jonge cafébaas. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier