"Grote afwezige deze avond is wijlen topkarikaturist Nesten die jaren onze FCP peter was", vertelt voorzitter Jaak Mingeroet, die zelf getroffen is door pancreaskanker en momenteel een chemokuur ondergaat. Hij stelde alles in het werk stelde om er toch bij te kunnen zijn bij de voorstelling van de nieuwe truitjes. "Ondanks het feit dat Nesten vorig jaar overleed, zal hij toch komend seizoen verder bij ons team aanwezig zijn. De tekening die bovenaan op de voorzijde staat op de nieuwe truitjes werd getekend door Nesten. Hij deed dat op zijn ziekenbed in het ziekenhuis. Daarnaast blijft onze ploeg ook verder zijn slogan 'FCP - Together Against Cancer team' trouw, ook al word ik momenteel zelf getroffen door deze vreselijke ziekte."

Het wielerteam FCP - Together Against Cancer is een buitenbeentje in het wielermilieu. Het team groeide vanuit een ploeg voor elite zonder contract en beloften, maar richt zich voortaan op de nevenbonden, waar het maatschappelijke engagement nog steeds even belangrijk is. Het Flemish Cycling Projects werd onder de doopfont gehouden in november 2006 en leverde in het verleden al enkele renners af die momenteel actief zijn als beroepsrenner bij een van de continentale ploegen. In het jaar 2015 werd de club echter omgevormd tot een wielertoeristenclub die momenteel zo'n 21 actieve leden telt.

(BRU)

"Grote afwezige deze avond is wijlen topkarikaturist Nesten die jaren onze FCP peter was", vertelt voorzitter Jaak Mingeroet, die zelf getroffen is door pancreaskanker en momenteel een chemokuur ondergaat. Hij stelde alles in het werk stelde om er toch bij te kunnen zijn bij de voorstelling van de nieuwe truitjes. "Ondanks het feit dat Nesten vorig jaar overleed, zal hij toch komend seizoen verder bij ons team aanwezig zijn. De tekening die bovenaan op de voorzijde staat op de nieuwe truitjes werd getekend door Nesten. Hij deed dat op zijn ziekenbed in het ziekenhuis. Daarnaast blijft onze ploeg ook verder zijn slogan 'FCP - Together Against Cancer team' trouw, ook al word ik momenteel zelf getroffen door deze vreselijke ziekte."Het wielerteam FCP - Together Against Cancer is een buitenbeentje in het wielermilieu. Het team groeide vanuit een ploeg voor elite zonder contract en beloften, maar richt zich voortaan op de nevenbonden, waar het maatschappelijke engagement nog steeds even belangrijk is. Het Flemish Cycling Projects werd onder de doopfont gehouden in november 2006 en leverde in het verleden al enkele renners af die momenteel actief zijn als beroepsrenner bij een van de continentale ploegen. In het jaar 2015 werd de club echter omgevormd tot een wielertoeristenclub die momenteel zo'n 21 actieve leden telt.(BRU)