Nieuwe tribune Winkel Sport officieel geopend tijdens nieuwjaarsreceptie

Burgemeester Bart Dochy knipt het lint door onder het goedkeurende oog van WSP-voorzitter Carlos Vanderhelst. © (Foto WVS)
Wouter Vander Stricht

De nieuwe tribune van Winkel Sport, die al een tijdje in gebruik is genomen, werd vrijdagavond ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie officieel geopend door het schepencollege. Die tribune is noodzakelijk voor de ambitieuze club in tweede amateurklasse. Het is immers een voorwaarde om een licentie voor eerste amateurklasse te krijgen. En sponsor Geert Cool liet over die ambities geen twijfel bestaan : “We willen kampioen spelen.”

De technische staf tempert de altijd euforische Geert Cool wel wat. “Knokke en Petegem en wellicht ook nog Aalst zijn te duchten concurrenten”, weet trainer Danny Lavens. Maar Geert Cool is er de man niet naar om zich in te laten tomen. “Wij willen naar eerste amateurklasse. Vorig jaar hadden we al sportief recht op de promotie, maar toen ging Oudenaarde met ons promotieticket lopen, omdat wij geen licentie konden aanvragen.”

Gemeentelijke dotatie van 200.000 euro

Er stelden zich voor die licentie vooral twee problemen : een ‘zwaardere’ verlichting rond het veld en een tribune met minstens 300 zitjes. Aan die laatste voorwaarde is nu voldaan, onder meer dankzij een dotatie van 200.000 van de gemeente. “Wij schenken liever het geld aan de club, zo kunnen zij de investering doen en de btw recupereren, iets wat wij als gemeente niet kunnen”, zei burgemeester Bart Dochy, nadat hij samen met voorzitter Carlos Vanderhelst het lintje had doorgeknipt.

De nieuwe Winkelse tribune tijdens een jeugdwedstrijd.
De nieuwe Winkelse tribune tijdens een jeugdwedstrijd.© JAN STRAGIER

Ook Olympic Ledegem werd niet vergeten, zij krijgen een kunstgrasveld waar de buren uit Winkel misschien wel eens hopen op te trainen. Want ook in Winkel blijft de problematiek van de velden een heikel punt.

Winkel Sport bestaat dit seizoen ook 75 jaar. Voorzitter Carlos Vanderhelst grasduinde nog even in de geschiedenis. De ploeg speelde jarenlang in eerste provinciale en kende toen een terugval tot in derde provinciale. Nadat de tuimeling naar de laagste provinciale reeks vermeden werd, kwam Geert Cool op de proppen en het vervolg van het verhaal is ondertussen genoegzaam bekend. De dorpsclub draait ondertussen bovenaan de tweede amateurklasse Zondag wordt de derby op het veld van SCT Menen gespeeld.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.