Nieuwe terreinen, nieuwe club: padel is nu ook hot in Tielt

Ook Tielt ontsnapt niet aan de padelhype.©Wouter Meeus foto WME
Ook Tielt ontsnapt niet aan de padelhype.©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Er is geen ontkomen meer aan: de padelhype lijkt zich nu ook meester te maken van Tielt. Dinsdagavond 1 juni openden het stadsbestuur en de gloednieuwe club Watewy Padel Tielt twee terreinen op recreatiedomein Watewy.

Stad Tielt engageert zich om de site in de Hondstraat de komende jaren een upgrade te bezorgen en daar past de aanleg van twee terreinen om dé sporthype van het moment te beoefenen natuurlijk helemaal in. “We hadden de velden graag enkele weken eerder bespreekbaar gekregen, maar als je weet dat het bedrijf dat ze kwam aanleggen zo’n 137 velden op de rol heeft staan, dan weet je genoeg”, zegt sportschepen Hedwig Verdoodt (CD&V).

Club laat 80 leden toe

Initiatiefnemers van Watewy Padel Tielt, de nieuwste sportclub van de stad, testten de terreinen inmiddels met voldoening uit. “Heel wat Tieltenaren die momenteel al padel spelen in andere regiogemeenten, zijn blij dat nu in eigen stad te kunnen”, zegt Bruno Tallieu. “Maar we gaan niet de fout maken van andere clubs door meteen te veel leden toe te laten. We leggen het maximaal op 80, zodat ook vrije spelers nog aan hun trekken komen.”

Stuk duurder voor niet-Tieltenaren

Als niet-aangesloten speler kan je zeven dagen vooraf online reserveren via http://www.tennisvlaanderen.be of via www.tielt.be/padel . “Omdat de software van Tennis Vlaanderen pas begin volgend jaar helemaal op punt zal staan, betalen niet-Tieltenaren voorlopig maar evenveel als inwoners van onze stad. Dat betekent 4,50 euro per persoon per tijdblok van anderhalf uur op weekdagen en 6 euro ’s avonds en in de weekends. Vanaf januari betalen niet-Tieltenaren het dubbele.”

Leden van Watewy Padel Tielt betalen – ongeacht hun woonplaats – 35 euro lidgeld per jaar, 3 euro per sessie in de daluren en 4 euro in de piekuren. Scholen of bedrijven mailen best naar sportdienst@tielt.be om te reserveren. (TVW)

Meer info over de nieuwe padelclub via www.padeltielt.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten