Nieuwe T1 Vanheuverbeke: “Stopzetting competitie zou voor RC Lauwe goede zaak zijn”

Angelo Vanheuverbeke, hier actief bij (gf)
Angelo Vanheuverbeke, hier actief bij (gf)
Redactie KW

Corona mag dan het voetbal hebben stilgelegd, de clubs zitten niet stil, en zijn reeds bezig met volgend seizoen. Zo ook RC Lauwe. De club zal volgend seizoen met de 33-jarige Angelo Vanheuverbeke een nieuwe oefenmeester hebben. “Zal er alles aan doen om die uitstekende kans te verzilveren.”

Joachim Heytens, de huidige T1, gaf onlangs te kennen dat hij na dit seizoen stopt. Het Racing-bestuur vond met T2 Angelo Vanheuverbeke in eigen huis een geschikte vervanger. “We zijn er van overtuigd dat Angelo dat goed zal doen”, denkt sportief verantwoordelijke Robbe Ghesquière.

Vanheuverbeke is zelf in zijn nopjes met het geloof van de club in zijn kunnen. “Ik zal er alles aan doen om het vertrouwen niet te beschamen”, zegt hij. “De voorbije periode heb ik als T2 en beloftetrainer in de luwte gewerkt. Van Joachim Heytens heb ik veel opgestoken. Ik ben er hem dankbaar voor.”

Het trainers-DNA zit Vanheuverbeke, in navolging van zijn vader Chris, in het bloed. “Ik ben twaalf jaar jeugdtrainer geweest bij WS Lauwe. Dit in combinatie met spelersstatuut bij RC Lauwe. Al vroeg haalde ik ook mijn diploma van UEFA-B. Uiteraard gaapt er een diepe kloof tussen jeugdtrainer en de job van T1 bij een eerste ploeg. Bij de jeugd zijn de resultaten van ondergeschikt belang, terwijl het klassement net het belangrijkste is bij de senioren.”

Helemaal onderaan

RC Lauwe kwam in deze competitie bleek voor de dag. Na vier wedstrijden stond het met een povere 1 op 12 helemaal onderaan. “Voor ons zou een stopzetting van de competitie goed uitkomen”, is Angelo Vanheuverbeke eerlijk. “Zo zouden we tijd krijgen om op zoek te gaan naar versterking die onze pijnpunten moeten wegwerken.”

RC Lauwe wil in de toekomst een stabiele eersteprovincialer worden. “Hoger hoeven we niet mikken. Ik zal er alleszins alles aan doen om die ambitie hard te maken.” (AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.