Nieuwe subsidie voor de renovatie van handelspanden

Met de nieuwe subsidie wil het stadsbestuur de aantrekkingskracht van de commerciële kern in Nieuwpoort-Stad verhogen. (foto IV) © Isabelle Vanhassel IV
Redactie KW

Het stadsbestuur draagt de lokale economische ondernemers een warm hart toe en blijft hen ondersteunen. In dit kader start de Stad vanaf 1 november 2022 met een nieuwe subsidie voor de renovatie van handelspanden. Het stadsbestuur wenst hiermee de aantrekkingskracht van de commerciële kern in Nieuwpoort-Stad te verhogen.

Ondernemers van handelspanden op de Kaai, in de Oostendestraat, in de Markstraat, in de Langestraat en op het Marktplein komen in aanmerking voor een subsidie voor structurele renovatiewerken binnenin de commerciële ruimte, het verfraaien van de voorgevel en het verbeteren van de toegankelijkheid. Aan elke categorie wordt een bepaald subsidiebedrag gekoppeld. Het nieuwe subsidiereglement treedt in werking op 1 november 2022 en eindigt op 31 oktober 2026.

Duwtje in de rug

“Aantrekkelijke handelspanden zijn van groot belang voor de uitstraling van een winkelstraat. Met deze subsidie geven we de lokale handelaars in Nieuwpoort-Stad een duwtje in de rug. En sporen we ook andere ondernemers aan om zich hier te vestigen. Hun aanwezigheid is immers belangrijk voor de maatschappelijke en economische dynamiek van een levendige stad als Nieuwpoort”, aldus schepen van Lokale Economie Ann Gheeraert. (PG)

Meer info over de voorwaarden en de subsidieaanvraag via www.nieuwpoort.be/subsidie-renovatie-handelspand

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.