Nieuwe straat heet ‘Goed Ter Molst’

Op deze locatie komen er 15 loten voor nieuwbouw. (foto CLY)
Op deze locatie komen er 15 loten voor nieuwbouw. (foto CLY)
Redactie KW

Er is eindelijk een naam voor de weg die dwars door de nieuwe verkaveling in de Molstenstraat in Oostrozebeke wordt aangelegd: Goed Ter Molst. Daar komen vijftien loten voor nieuwbouw.

Het oorspronkelijke voorstel vanuit de gemeente luidde ‘Nieuwe Sneppe’, maar de culturele raad tekende bezwaar aan: er zou verwarring kunnen ontstaan met een iets verderop gelegen zijstraat van de Molstenstraat, die al de naam Sneppestraat kreeg.

De culturele raad gaf de voorkeur aan ‘Goed Ter Molst’, omdat die naam al voorkomt in geschriften die dateren uit de jaren 1500. Dat voorstel werd door de gemeenteraad goedgekeurd. Schepen Olivier De Marez gaf enige toelichting bij de stand van zaken.

Groene inkleding

“De vergunning voor het aansnijden van deze verkaveling werd door het schepencollege verleend op 28 november 2019. Deze nieuwe verkaveling, gelegen op een boogscheut van de kerk, voorziet in een vijftiental loten, waarvan er acht zullen gelegen zijn langs de Molstenstraat zelf. De zeven andere loten zullen langs een nieuwe, aan te leggen weg worden ingeplant. De grootte van de kavels zal variëren tussen 295 en 515 vierkante meter.”

“De werken die momenteel op de site gebeuren, worden uitgevoerd door Devagro, voor de aanleg van een nieuwe riolering en een nieuwe weg. Binnen de verkaveling wordt ook in een groene zone voorzien, voor een wadi om het water maximaal ter plaatse te laten infiltreren en de verkaveling een groene inkleding te geven. Ook de voortuinen moeten maximaal een groene inkleding krijgen.”

‘Unieke kans voor jonge gezinnen’

“In de verkaveling komt er ook een parkeerhaven, die plaats biedt aan acht wagens. Op die manier leggen we geen extra druk op de Molstenstraat.”

“Kortom, de komst van deze nieuwe verkaveling is een unieke kans voor jonge gezinnen, die op hun beurt kunnen zorgen voor het opkrikken van de schoolpopulatie.”

Het spreekt voor zich dat de gemeente gelukkig is met de inplanting van deze privéverkaveling op het gehucht de Ginste, dat al jaren met ontvolking kampt. De wijk in de Grotstraat lijkt stilaan uitgeleefd, zodat de komst van nieuwe wijken voor verademing zorgt.

Ook de plaatselijke lagere school is daar best gelukkig mee. (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.