Het startbord werd onthuld in aanwezigheid van de gedeputeerde voor toerisme Sabien Lahaye-Battheu en schepen Wout Maddens. Deze stadswandelroute toont de 'Metamorfose van de stad' door de eeuwen heen. Het ene moment doorkruis je het historische centrum en wandel je langs de belangrijkste getuigen van Kortrijks roemrijke geschiedenis, zoals de Broeltorens, het Belfort en het Begijnhof.

Het andere moment bewonder je het werk van internationaal erkende architecten en landschapsontwerpers. Zij gaven vorm aan het Kortrijk van de 21e eeuw met de verlaagde Leieboorden, het Buda-eiland, verschillende bruggen, de winkel- en wandelbuurt met K in Kortrijk en tal van eigentijdse stadsparken.

klinknagelbewegwijzering

Naast een viertalige brochure met uitleg over de bezienswaardigheden en een duidelijk plan met het traject is de route ook bewegwijzerd. Het traject wordt aangeduid met metalen klinknagels waarop 'Gulden sporen' staan afgebeeld. De klinknagels tonen de recreant op een discrete maar duidelijke manier de weg. De stadswandelroute Kortrijk is een initiatief van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de Stad Kortrijk. Van de stadswandelroute wordt een brochure met kaart uitgegeven. Deze kost 2 euro en is beschikbaar bij Toerisme Kortrijk in het Begijnhofpark.

(PVH/GF)

Het startbord werd onthuld in aanwezigheid van de gedeputeerde voor toerisme Sabien Lahaye-Battheu en schepen Wout Maddens. Deze stadswandelroute toont de 'Metamorfose van de stad' door de eeuwen heen. Het ene moment doorkruis je het historische centrum en wandel je langs de belangrijkste getuigen van Kortrijks roemrijke geschiedenis, zoals de Broeltorens, het Belfort en het Begijnhof. Het andere moment bewonder je het werk van internationaal erkende architecten en landschapsontwerpers. Zij gaven vorm aan het Kortrijk van de 21e eeuw met de verlaagde Leieboorden, het Buda-eiland, verschillende bruggen, de winkel- en wandelbuurt met K in Kortrijk en tal van eigentijdse stadsparken.Naast een viertalige brochure met uitleg over de bezienswaardigheden en een duidelijk plan met het traject is de route ook bewegwijzerd. Het traject wordt aangeduid met metalen klinknagels waarop 'Gulden sporen' staan afgebeeld. De klinknagels tonen de recreant op een discrete maar duidelijke manier de weg. De stadswandelroute Kortrijk is een initiatief van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de Stad Kortrijk. Van de stadswandelroute wordt een brochure met kaart uitgegeven. Deze kost 2 euro en is beschikbaar bij Toerisme Kortrijk in het Begijnhofpark.(PVH/GF)