Nieuwe speelruimte komt naast de kerk

De subsidieaanvraag is inmiddels ondertekend, in aanwezigheid van schepen Blanckaert, burgemeester Liefooghe, Nele Vanveuren, en een delegatie van het Leiselse verenigingsleven: Joost Balduck (Feestcomité), Martine Vanhijfte (KVLV), Nancy George (Harmonie en Vriendenkring), Guido Ryckeboer (Gezinsbond) en Maria Decleyre (Okra). © (Foto AB)
Redactie KW

Plaatselijke verenigingen hebben bij de Koning Boudewijnstichting een subsidieaanvraag ingediend om voor de realisatie van een nieuwe spel- en ontmoetingsruimte financiële middelen te ontvangen. Het antwoord wordt half december verwacht.

‘Buurten op den Buiten’ is een project van de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij. Ze stellen jaarlijks 100.000 euro ter beschikking van deze campagne en belonen initiatieven die de kwaliteit van het samenleven in een buurt of dorp verbeteren met een financiële tussenkomst tot 5.000 euro. In Leisele heeft de jonge mama Nele Vanveuren de Leiselse schepen Jacques Blanckaert en nog andere verenigingen ervan overtuigd om samen de subsidieaanvraag in te dienen.

Aanzet

“Leisele telt behoorlijk wat kinderen”, motiveert Nele. “Waar kinderen zijn, daar wonen ook ouders en grootouders. En toch is er in dit dorp opvallend weinig gezellige ontmoetingsruimte in openlucht. Een eventuele financiële tussenkomst vanuit dit project kan een aanzet zijn om daarin verandering te brengen. Inzetten op samenleven en de integratie van nieuwe dorpsbewoners is immers erg belangrijk.”

Nele vergaderde met schepen Jacques Blanckaert en burgemeester Liefooghe. Ze kreeg ook de steun van het plaatselijke verenigingsleven. Ondertussen werd beslist dat het speelplein tussen het schoolgebouw en de woonwijk open blijft. Deze zomer werden daar voor het eerst beduidend minder klachten van overlast en vandalisme geregistreerd. Naast de kerktoren komt er een speelruimte voor kleinere kindjes. Omdat in Leisele de petanquepleinen weinig gebruikt worden, zal een van de twee pleinen door speelruimte worden vervangen. Leisele hoopt alvast het maximumbedrag van 5.000 euro binnen te halen. “Omdat we duurzaam materiaal willen aankopen zal dat bedrag onvoldoende zijn voor de hele realisatie. In dat geval is de gemeente bereid om bij te leggen”, geeft Jacques Blanckaert tot slot nog mee.

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier