Nieuwe speelplaats voor Spes Nostra in Zedelgem

Directeur Stefaan Vanhollebeke bij het minivoetbalveld in kunstgras op de speelplaats. Al zal het de komende weken helaas nog onbespeeld blijven... (foto BC)

De leerlingen van middenschool Spes Nostra zouden na de paasvakantie kennismaken met hun nieuwe speelplaats. Maar dat is nu eventjes uitgesteld door de coronacrisis. “De speelplaats is een pareltje geworden”, zegt directeur Vanhollebeke tevreden.

Een grijze zone met enkele picknickbanken, versleten basketbalringen en… een rokersruimte. Ondergetekende herinnert dit als een van de speelplaatsen tijdens haar middelbare schoolperiode. En dat is écht nog niet zo lang geleden. We trekken dan ook grote ogen wanneer we al het nieuws aanschouwen in het pretpark – euhm, de nieuwe speelplaats – van middenschool Spes Nostra in Zedelgem. “Het is echt een pareltje geworden. Of we de mooiste en leukste speelplaats hebben van de scholengroep Sint-Rembert? Ik weet het niet heel zeker, maar ik denk het wel“, glundert Stefaan Vanhollebeke.

De directeur heeft bergen werk verzet om dit voor elkaar te krijgen. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. “Ik heb inderdaad zelf ook de handen uit de mouwen gestoken en wat geschilderd. Voorts kom ik onze boompjes elke dag water geven. Het zou zonde zijn mochten ze kapot gaan door het mooie weer.” De leerlingen kunnen zich – hopelijk snel – uitleven op de klimmuur, op het minivoetbalveld, met de talrijke spelen, op de fitnesstoestellen, aan de picknicktafels….

Ontspanning

“We hebben deze speelplaats ingericht met zicht op ontspanning, maar ook welbevinden. We dienden daarom het project #Feelwell@ourplayground in op de site van de Rodeneuzendag. Heel onverwacht pikten zij onze actie op, waardoor de opbrengst van onze kaas- en wijnavond werd verdubbeld. Goed voor een bedrag van liefst 2.907 euro. We hadden ook nog 15.000 euro subsidie voor het beweegvriendelijk maken van onze speelplaats verworven van de Vlaamse overheid. Met de opbrengst van het verplaatste optreden van Willem Vermandere op zondag 6 september om 20 uur proberen we nog een laatste opsmuk te doen om dit mooie project af te ronden. De rest betaalden we zelf met ons pedagogisch budget. In totaal werd ongeveer 30.000 euro geïnvesteerd.”

De leerlingen zouden normaal na de paasvakantie kennismaken met hun nieuwe speelplaats. “Helaas is dat nu niet mogelijk. Al konden de leerlingen maandag al eens snel alles aanschouwen, omdat er een boekenafhaalmoment was op school”, besluit de directeur. (BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier