Nieuwe Spar opent op 24 september en creëert twaalf nieuwe jobs

Jens Van Landeghem en Delphine Devadder. (gf)
Redactie KW

Op donderdag 24 september opent Spar Handzame de deuren langs de Staatsbaan. Met een winkeloppervlakte van 780 m² is het een ruim pand waar 12 personeelsleden aan de slag zullen gaan. “De helft van de vacatures zijn al ingevuld, voornamelijk mensen uit de regio”, legt ondernemer in loonverband Jens Van Landeghem uit.

Jens Van Landeghem is afkomstig is uit Beveren-Waas en woont met zijn vriendin en twee kindjes in Destelbergen. Jens startte bij Colruyt, waarvan de Sparwinkels deel uitmaken, als winkelmedewerker maar werkte zich ondertussen op als gerant. “Toen kwam de vraag van Colruyt of ik geen zin had om mee een nieuwe Sparwinkel in Handzame op te starten. Dat doe ik samen met collega Delphine Devadder, die nu nog in zwangerschapsverlof is, maar mij vanaf februari zal bijstaan.”

Verse producten

“Momenteel zijn we nog volop bezig met de inrichting en met de sollicitatiegesprekken”, gaat Jens verder. “In de winkel zullen een 12-tal mensen aan de slag gaan, ondertussen is de helft van de vacatures al ingevuld. Het zijn bijna allemaal mensen uit de gemeente zelf.”

De focus van Spar Handzame ligt op verse producten. “Zo is er onze Cru-bakkerij waarbij onze pistolets en koffiekoeken ‘s nachts ter plaatse rijzen om ze ‘s morgens vers te bakken. We hebben ook een verse vis-assortiment en een beenhouwerij waar het vlees ter plaatse wordt versneden. Net als in de Colruyt wordt alles in zelfbediening aangeboden, maar onze beenhouwer blijft ter plaatse en kan het vlees naar wens van de klant verwerken”, verduidelijkt Jens die van Colruyt de vrijheid krijgt om zijn eigen accenten te leggen. “Zo kan ik bijvoorbeeld ook lokale producten verkopen.”

Elke dag open

De Sparwinkel heeft behalve Kruidvat ook een Aldiwinkel als buur. “Maar – met uitzondering van de beenhouwerij – zien we dat niet als concurrentie”, benadrukt Jens. “We mikken met ons assortiment op een ander publiek. Ik zie onze winkel dan ook eerder als een aanvulling.”

Opvallend is ook dat de winkel elke dag van de week open blijft, ook op zon- en feestdagen. “We sluiten enkel op kerst- en nieuwjaarsdag”, vult Jens aan. Ter gelegenheid van de opening worden folders verdeeld. “Helaas kunnen we door corona geen openingsreceptie houden, maar we organiseren tijdens het openingsweekend wel een leuke wekkeractie. Elk uur loopt een keukenwekker af en de klant die op dat moment bediend wordt aan de kassa, krijgt zijn of haar aankopen terugbetaald.” (LTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier