Nieuwe sfeermarkt KRTRK Bazaar op Overbekeplein en Begijnhofpark

De initiatiefnemers van KRTRK Bazaar. © KDS
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 26 september vindt de eerste editie plaats van de nieuwe sfeermarkt KRTRK Bazaar. Dit wordt een maandelijks terugkerend evenement met een marktje van de handelaars op het Overbekeplein en een vintage- en brocantemarkt in het Begijnhofpark.

Op vraag van de handelaars zelf werd het marktje op poten gezet. “Ze waren al een tijdje vragende partij of we iets konden doen om het Overbekeplein een beetje meer in de kijker te zetten. Wij deden als stad de belofte een nieuw soort markt te organiseren”, zegt schepen van Economie Arne Vandendriessche. “Het Overbekeplein ligt een beetje in een verloren hoek. Mensen kennen de K en de Lange- en Korte Steenstraat. Zij lopen parallel met ons plein en de mensen komen niet langs hier. De mensen moeten de weg terugvinden”, pikt trekker Niels Lybeer in. Het resultaat van het initiatief en overleg is de nieuwe sfeermarkt KRTRK Bazaar. “Bazaar betekent zoveel als een beetje van alles”, duidt Niels.

Handel, cultuur en kunst

“De standhouders op ons Overbekeplein zullen een mooie mix zijn van lokale ondernemers en ander creatief en ambachtelijk talent. Er zal ook livemuziek zijn met Lone Blue Heron en Glitter Jaquar om wat sfeer te creëren”, zegt Niels verder. Ook de Kortrijkse kunstenaar Petrus Paklons palmt een plaatsje in. “Veel mensen hebben onlangs onze tentoonstelling ECHO gezien in BuBox. Wij breien er hier een vervolg aan. Ik kan nu al meegeven dat er ook 2 speciale auto’s zullen staan”, aldus Petrus.

Naast het Overbekeplein valt er iets te beleven op KRTRK Bazaar. “Tijdens elke editie komt er ook een vintage- en brocantemarkt langs het gravelpad richting Begijnhofpark en in het park zelf. We riepen daarvoor de hulp in van Pedro De Naer die zulke markt organiseert op de Pottelberg. Het evenement wordt dus een mix van handel, cultuur en kunst”, zegt Niels. “We willen natuurlijk van de eerste editie een succes maken. Misschien kunnen we op termijn uitbreiden richting Vandaleplein.”

De eerste KRTRK Bazaar heeft plaats op zaterdag 26 september tussen 10 en 19 uur. Er zijn verder nog edities op 24 oktober, 28 november en 19 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier