Nieuwe serviceclub Rotary RSL verwelkomt zowel dames als heren

In de nieuwe Rotaryclub zijn zowel mannen als vrouwen welkom. © Stefaan Beel
Redactie KW

Op zaterdag 8 februari werd Rotary RSL boven de doopvont gehouden, een nieuwe Rotaryclub voor zowel mannen als vrouwen. En dat is volgens voorzitter Nicolas Vandendriessche toch wel bijzonder.

“In september 2018 werden de eerste stappen gezet om een nieuwe Rotaryclub te starten. We kozen voor vernieuwing en werden daarin gesteund door onze twee peterclubs, Rotary Roeselare en Rotary Mercurius. De vernieuwing bestaat onder meer in de samenstelling van de groep, zowel op het vlak van leeftijd van de leden die tussen 28 en 42 jaar zijn, als op het vlak van geslacht. De nieuwe club staat namelijk open voor mannen en vrouwen. Dat laatste is een trend binnen Rotary internationaal, maar is nieuw voor Roeselare.”

Fondsenwerving tijdens Batjes

Rotary RSL, dat uit 32 leden bestaat, wil zich niet alleen laten horen en zien, maar ook laten smaken. In het kader van zijn fondsenwerving zal een poging worden ondernomen om het wereldrecord droge worsten draaien te verbreken. Dat record ligt nu op 3.543 meter. De uitdaging wordt door Rotary RSL en Slagerij Dries aangegaan tijdens de Roeselaarse Batjes. Iedereen wordt nu reeds uitgenodigd op 26, 27 en 28 juni op de Grote Markt van Roeselare om zijn of haar pakjes droge worstjes of ‘3sjes’ te komen kopen. (Peter Soete)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier