Nieuwe school opent in mineur in Heestert

© GV
Redactie KW

De nacht voordat de nieuwe gemeenteschool in Heestert zou in gebruik genomen worden, werd er ingebroken en voor duizenden euro’s aan materiaal gestolen.

Voor de herfstvakantie werden de twee afdelingen van de gemeenteschool verhuisd naar het nieuwe schoolgebouw achter de kerk in Heestert. Leerkrachten en directie waren tijdens de vakantie druk in de weer om de klaslokalen mooi in te richten.

Maandagmorgen konden de leerlingen voor het eerst kennismaken met hun nieuwe school. De leerkrachten hadden de boekentassen van de kinderen verstopt en deze dienden ze dan te zoeken. Op die manier leerde men een beetje de nieuwe school kennen.

Spijtig genoeg verliep niet alles in de feestelijke sfeer die men in gedachten had. Inbrekers waren er in de nacht van zondag op maandag op bezoek geweest.

Het was de poetsploeg die maandagvoormiddag om 5 uur zou beginnen met de klassen te kuisen, die merkte dat er ongewenst bezoek was geweest. Meteen werd de politie gealarmeerd die de vaststellingen kwam doen en een onderzoek instelt.

Aanzienlijke schade

Volgens onderwijsschepen Isabelle Degezelle (CD&V) is de schade aanzienlijk. “De dieven moeten zondagnacht hebben ingebroken, want de directrice was hier nog tot zondagavond 20 uur aan het werk om zeker te zijn dat alles vlekkeloos zou verlopen vandaag. De dieven, we gaan er van uit dat het meerdere personen waren, hebben nogal wat schade aangericht om binnen te geraken. Daarnaast namen ze een ingebouwde kookplaat, microgolfoven en ingebouwde oven mee en verdween ook nog een televisie en een mobiele geluidsinstallatie.”

De schepen raamt de schade op enkele duizenden euro’s. Ook in de naastgelegen Chiro-lokalen werd ingebroken. Daar waren de dieven wellicht op zoek naar de opbrengsten van de fuif die de jeugdbeweging in het weekend had. Hoe groot de buit daar is, is niet geweten.

Zorgde de inbraak voor een schaduw op de openingsdag, dan hebben de kinderen er nagenoeg geen last van gehad. “Het eten wordt gebracht in speciale containers die het eten warm houden. Het middagmaal kon dus in normale omstandigheden doorgaan. De keuken in de school dient eerder om van dienst te zijn bij gelegenheden buiten de schooluren. De refter en dergelijke zullen immers ook door het verenigingsleven kunnen gebruikt worden.”, besluit Degezelle.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier