Nieuwe regeling werken Kortrijkstraat in Zwevegem

Vanaf komend weekend zal de overlast door de werken in de Kortrijkstraat verminderen.

© a-GV

Halfweg januari gingen er werken van start in de Otegemstraat in Zwevegem. Het verkeer richting Kortrijk moet er sindsdien omrijden. Door de nutsmaatschappijen worden bijkomende leidingen gelegd in het voetpad en de rijweg. De werken worden uitgevoerd in opdracht van ‘De Watergroep’ en Eandis, en vinden in hoofdzaak plaats tussen de Losschaardstraat en Luipaardstraat.

Omwille van de zware hinder die deze werken met zich meebrengen en om de veiligheid van de werknemers te verzekeren wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd. Dit zorgde de afgelopen weken voor heel wat verkeershinder in de Harelbekestraat en de N391.

Na overleg tussen de dienst openbare werken, de politie en de aannemer werden enkele aanpassingen uitgewerkt. “Om de hinder te beperken, heeft de aannemer de timing binnen de werfzone aangepast. Er werd voorrang gegeven aan het gedeelte van de Hinnestraat tot aan de Luipaardstraat.

Vanaf zaterdag zal vanuit de Harelbeekstraat via de Hinnestraat terug naar de Kortrijkstraat kunnen gereden worden. Op die manier wordt in de Kortrijkstraat terug tweerichtingsverkeer mogelijk vanaf de Hinnestraat tot aan de rotonde van de N391.

(GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.