Aangenaam. Sinds enkele weken ben ik stadsreporter in Kortrijk. Op mijn eerste werkdag hoorde ik de hoofdredacteur zeggen dat ik naar de mensen moest luisteren, want dat 'KW leeft met u mee' geen holle slogan mocht zijn. En dus trok ik de straat op...

Ik trok de straat op toen ik de opdracht kreeg om een stuk te schrijven over het einde van de wegenwerken op de Pottelberg. Zoals een moderne reporter hield ik mijn smartphone in aanslag tijdens het gesprek dat ik er met een getroffen bloemist had. Zijn woorden waren nog niet koud of Ghislain was al nationaal nieuws.

De straten liggen vol mooie verhalen. En die wil ik rapen

Toen drong het tot me door dat ik niet voor mijn scherm moest zitten. De straten liggen vol mooie verhalen. En die wil ik rapen. En ik wil met u meeleven. Omdat de Kortrijkzanen mensen zijn zoals u en ik. Het zou dus best kunnen zijn dat u me tegenkomt en dat ik zeg: 'Wie ziej gie?'

Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen aan onze voorbijgangers. De antwoorden komen de volgende weken in woord en beeld in de krant en in bewegend beeld op de site. Volg 'De Kortrijkzaan' en leer de mensen uit je buurt kennen. Geloof het, u zult me ze meeleven. In vreugde en verdriet.

Volg de videoreeks op www.kw.be/dekortrijkzaan

Aangenaam. Sinds enkele weken ben ik stadsreporter in Kortrijk. Op mijn eerste werkdag hoorde ik de hoofdredacteur zeggen dat ik naar de mensen moest luisteren, want dat 'KW leeft met u mee' geen holle slogan mocht zijn. En dus trok ik de straat op... Ik trok de straat op toen ik de opdracht kreeg om een stuk te schrijven over het einde van de wegenwerken op de Pottelberg. Zoals een moderne reporter hield ik mijn smartphone in aanslag tijdens het gesprek dat ik er met een getroffen bloemist had. Zijn woorden waren nog niet koud of Ghislain was al nationaal nieuws. Toen drong het tot me door dat ik niet voor mijn scherm moest zitten. De straten liggen vol mooie verhalen. En die wil ik rapen. En ik wil met u meeleven. Omdat de Kortrijkzanen mensen zijn zoals u en ik. Het zou dus best kunnen zijn dat u me tegenkomt en dat ik zeg: 'Wie ziej gie?' Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen aan onze voorbijgangers. De antwoorden komen de volgende weken in woord en beeld in de krant en in bewegend beeld op de site. Volg 'De Kortrijkzaan' en leer de mensen uit je buurt kennen. Geloof het, u zult me ze meeleven. In vreugde en verdriet.