Nieuwe pop-upbar De Lochting opent zaterdag

Anja Adamski en Tijs Dujardin zijn de stuwende krachten achter de pop-up zomerbar De Lochting. (foto DRD)
Redactie KW

Met De Lochting krijgt Deerlijk er vanaf zaterdag 27 juni een pop-upzomerbar bij. Een initiatief van vier dertigers uit de regio in de boomgaard van de grootouders van een van hen in de Beverenstraat. Onthaasten in een uniek kader is het motto van de initiatiefnemers.

De zomervakantie komt eraan, maar deze keer voelt het toch wat bitterzoet aan met social distancing, festivals en feestjes die niet doorgaan of vakantieplannen die geannuleerd werden. “Covid-19 heeft onze maatschappij voor een stuk verlamd en mensen hunkeren meer dan ooit naar sociaal contact en plezier, maar het woord ‘staycation’ wekt niet onmiddellijk veel enthousiasme op”, stelt Anja Adamski.

Samen met haar man Tijs Dujardin, Tom Cogghe en Matthias Nuytten bedacht zij het plan om een pop-upzomerbar te starten en zo alles wat aangenamer te maken. “Door corona kregen wij plots allemaal meer vrije tijd en zo is De Lochting ontstaan. In plaats van bij de pakken te blijven zitten en machteloos te ondergaan, vonden we het beter om iedereen en ons een onvergetelijke zomer te bezorgen en zo ook de lokale economie te steunen.”

Pop-upzomerbar De Lochting gaat open op zaterdag 27 juni, zal (bij goed weer) open zijn van donderdag tot en met zondag en vind je in een boomgaard van zowat duizend vierkante meter in de Beverenstraat 61. “Het pand was vroeger van mijn grootouders en brengt dan ook een vleugje nostalgie met zich mee”, vult Tijs Dujardin aan. “De naam De Lochting verwijst naar de groentetuin die mijn grootvader Maurice er met veel liefde bewerkte. De woning zelf zal, op het sanitair na, niet toegankelijk zijn voor bezoekers. Het is de bedoeling dat de zomerbar volledig buiten wordt ingericht. Er is wel een tent voorzien voor bezoekers die liever de schaduw opzoeken.”

Genieten

“Het concept van De Lochting is vrij eenvoudig: onthaasten, genieten en mensen opnieuw verbinden in een groen en huiselijk kader in eigen gemeente”, stelt Anja Adamski. “Tijdens het weekend zullen er geregeld activiteiten voor jong en oud georganiseerd worden zoals een petanquetoernooi, een quiz met quizmaster Bert Dujardin, yoga met Time2Yoga, kinderanimatie, een akoestisch optredentje…”

“Voor de kindjes zijn er een afgezette babyspeelhoek, een grote zandbak, schommeltjes en een glijbaan. Het terrein is volledig afgesloten zodat de ouders op het gemak kunnen genieten… De oudere kinderen en volwassenen kunnen hun competitiviteit kwijt aan de pingpongtafel en petanquebaan. De Lochting is een ideale plaats om, bij een drankje, af te spreken met familie en vrienden. Wij roepen de bezoekers op om voornamelijk te voet of met de fiets naar onze zomerbar af te zakken. Aan het pand wordt een grote fietsenstalling voorzien.”

“We willen mensen verbinden in een huiselijk kader”

“We bedanken nu al de buurtbewoners en vrienden van De Lochting voor hun steun en positivisme. We zijn hen enorm dankbaar dat we onze droom mogen waarmaken. De Lochting is één geïntegreerd verhaal van solidariteit en partnerships. We werken in ons concept met zoveel mogelijk lokale handelaars: een zondagse lunch van traiteur Coup de Feu, artisanale ijsjes van chocolaterie Hannes D’Heedene, lekkere gin van de zussen Feryn, lokale bieren van Brouwerij De Brabandere… De Lochting zal open zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag, telkens van 15 tot 22 uur, en op zondag van 11 tot 22 uur. Nu nog hopen op veel mooi weer en ons verhaal kan niet meer stuk…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier