Nieuwe pop-up voor fashionistas pur sang in Oostende

Onderneemster Laurentine Van Landeghem opende een pop-upwinkel in Oostende. (GF)
Redactie KW

Goed nieuws voor wie van shoppen houdt: naast een winkel in Knokke heeft ‘Clouds of Fashion’ oprichtster Laurentine Van Landeghem sinds 18 mei in Oostende een tweede pop-up locatie aan zee. Liefhebbers van de hipste modetrends kunnen nog tot eind september in de Adolf Buylstraat 18A terecht voor ‘Hi-Summer goodies’ en de toonaangevende kledingcollectie van CoF.

In 2013 begon onderneemster Laurentine met haar modeblog ‘Clouds of Fortune’, waarop ze haar outfits deelde met bezoekers van over heel de wereld. “De naam van die blog is afkomstig van twee tatoeages die ik op m’n lichaam heb: een wolkje, omdat ik hou van staren naar wolkenformaties, en de leuze ‘fortune favors the brave’ (het lot is met de dapperen, nvdr.). Om te ondernemen heb je wel wat durf nodig”, aldus Laurentine. “Met de naam van mijn kledingcollectie Clouds of Fashion ben ik bij die geliefde wolkjes gebleven.”

Van de succesvolle blog kwam dus al snel meer: Laurentine richtte haar eigen modebedrijf op en opende winkels in Antwerpen en Gent. Sinds vorig jaar kwam daar een pop-up store bij op de Zeedijk in Knokke. “Het succes van de pop-up in Knokke vorig jaar lag aan de basis van de beslissing om een tweede pop-up te openen aan zee”, zegt Laurentine. “De keuze viel daarbij al snel op Oostende, dé ‘shopping place’ bij uitstek aan de Belgische kust. We willen als merk aan de kust te vinden zijn, want zo bereiken we nieuw cliënteel. Het aanbod in beide kustwinkels verschilt trouwens van wat er in Gent en Antwerpen te vinden is, met een grote nadruk op ‘Hi Summer’. Klanten mogen er zich aan exclusieve, betaalbare en op en top zomerse items verwachten. Bovendien hebben we elke twee weken een nieuwe collectie binnen. Af en toe terugkomen zal dus zeker de moeite lonen.”

Laurentine koos bewust voor een locatie in de Adolf Buylstraat. “Dat is toch een echte winkelstraat, met veel passage en een leuk aanbod van kleinere boetiekjes en winkels. We hadden niet veel zin om tussen de grote ketens in de Kapellestraat te kruipen. Maar ik moet eigenlijk eerlijk bekennen dat ik Oostende niet echt goed ken. Vraag me dus ook niet naar een favoriete plekje of een jeugdherinnering. Mijn ouders hadden een restaurant en veel tijd om uitstapjes naar zee te maken, was er niet. Maar in mijn nieuwe winkel werkt sinds kort een vaste medewerkster en zij is van Oostende. Ze heeft me beloofd om me zo snel mogelijk eens mee te nemen naar de fijne plekjes van de stad. Daar kijk ik heel erg naar uit”, besluit Laurentine. (JGO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier