Nieuwe plantvakken in de Oudenaardestraat Olsene: “De straat zal een stuk groener ogen”

Gemeente Zulte start binnenkort met de aanleg van plantvakken in de Oudenaardestraat. Vanaf woensdag 21 november tot eind januari 2019, afhankelijk van de weersomstandigheden, zullen fietsers omgeleid worden. Het autoverkeer moet voorlopig over één rijstrook.

Ward Baeten is een van de voorvechters van de herinrichting van de Oudenaardestraat. (Foto MVW)

De huidige plantvakken geven geen meerwaarde aan de omgeving. De vele onderbrekingen zorgen ervoor dat niet gebruikte parkeerstroken er heel snel groen en onverzorgd gaan bijliggen.

“Deze maatregel wordt voor alle duidelijkheid niet genomen als snelheidsremmer”

Weg verfraaien

Er werd in overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer een voorstel uitgewerkt om de weg te verfraaien. Hierbij zullen de huidige bestaande plantvakken worden verwijderd. In de plaats komen een aantal nieuwe, volwaardige plantvakken gevuld met gazon en straatbomen.

“Dit is zeker en vast een meerwaarde“, meent Ward Baeten (N-VA), een van de voorvechters van deze ingreep. “Het totaalbeeld zal veranderen. De straat zal een stuk groener ogen en het straatbeeld zal verfraaien, want de zijkanten van de weg lagen er verwaarloosd bij. Deze maatregel wordt voor alle duidelijkheid niet genomen als snelheidsremmer.”

De bedoeling is er om de inkom van de gemeente Zulte via de E17 een groener aanzicht te geven en het straatbeeld van de N459 nauwer te laten aansluiten bij dat van de N43, zijnde grasstroken met een aantal bomen die het fietspad van de rijweg scheiden. (JF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.